ZETApress

hírportál

Meló-Diák Életerő Program

Életerő Program indul a Meló-Diák Hálózatnál. Országos összefogást kezdeményeznek a diákok a koronavírus-járvány okozta helyzet kihívásainak hatékony kezelésére. A ma 08 órakor élesedő online felületen azon önkéntesek jelentkezését várják, akik szívesen vállalnának gyermekfelügyeletet, vagy digitális tudásukkal segítenék a távoktatás és távmunka eredményes megvalósulását.

A technikai eszközök biztosítására cégek is csatlakozhatnak adományukkal az Életerő Programhoz. Szervezett diák önkéntességi program a veszélyhelyzet idejére. Önkéntesség, tettvágy, felelősségtudat. Most többet adhatsz, szervezett formában! Sokaknak elkél a segítség! – tudatta Holub Katalin.

A magánszemélyeknek, akiknek meg kell oldaniuk gyermekeik elhelyezését. A cégeknek, akiknek a működéséhez munkaerőre van szükségük. A kisdiákoknak, akiknek ismeretlen az önálló elektronikus tanulás. Sok kisgyerek, általános iskolás, de akár a továbbtanulás előtt álló középiskolás számára is nehézséget fog jelenteni a távoktatás újdonsága – ezért nemcsak felügyeletre, hanem aktív segítségre is szüksége lesz a tanulásban.

A szabad mozgás további korlátozása esetén felértékelődik a huszonévesek digitális tudása, akik online módon is képesek segíteni az elektronikus oktatásban lemaradókat és a távmunkában dolgozókat. Sok diák segítene.

Megfelelő szervezéssel, hatékony együttműködést érhetünk el. Rengeteg végzős gimnazista, egyetemista jelzi a közösségi médiákban, hogy vállalna korrepetálást, gyermekfelügyeletet, vagy tudásával segítene – de ez az információ nehezen ér célba, az erőforrások eloszlása egyenlőtlen.

A távoktatás sok tanárt kihívások elé fog állítani. Ezzel szemben a nagykorú diákok napi szinten online eszközöket és megoldásokat használnak, megfelelő tapasztalatot szerezve e téren. Ez a tudás óriási segítség lehet az elektronikus oktatásban.

A mérnök és informatikus hallgatók a telekommunikáció eszközeivel online technikai segítséget tudnak nyújtani a veszélyhelyzet miatt otthonukban dolgozóknak. A fiatalok többet akarnak adni!

Itt az idő, hogy az iskolaszövetkezetekkel kapcsolatban álló 140 ezer egészséges, erős immunrendszerű, nagykorú diáknak szervezetten, közösen teremtsünk lehetőséget arra, hogy az ország stabilitásának fenntartásában közreműködhessenek! A program azt hivatott elérni, hogy összekösse az önkéntes munkát vállaló diákokat a segítségre szoruló magánszemélyekkel, valamint a nehéz gazdasági helyzetbe kerülő cégekkel.

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módszerének tartott izoláció idején elektronikus és online megoldásokkal működtethetjük tovább az oktatást, a gazdaság bizonyos szektorait és az államigazgatást. A fiatalok ma olyan digitális tudás birtokában vannak, ami fokozottan felértékelődik. A bennük lévő tettrekészség és a magas-fokú szociális érzékenységük arra ösztönzi őket, hogy segítséget nyújtsanak. A Meló-Diák az egész országra kiterjedő irodahálózatával és 37 éves szervezési tapasztalatával biztosít keretet ehhez az együttműködéshez.

Hisszük, hogy a fiatalok életerejével segíthetünk abban, hogy azok a munkahelyek, amik most hetekre, akár hónapokra megüresednek, a veszély elmúltával nagyobb eséllyel várják vissza a megélhetést kereső munkavállalókat. Csatlakozz az Életerő Programhoz! Az ország egyik legnagyobb társadalmi összefogása.

Szóljon hozzá!