ZETApress

hírportál

Bakács Tibor fizethet

Tegnap a Pest Megyei Bíróságon Bakács Tibort ötvenezer forint pénzbírságra ítélték bolti lopásért. Mint köztudott, a Klubrádió akkori munkatársa február elején téliszalámit és sajtot akart elemelni egy élelmiszer áruházból.

Mivel a kár megtérült, s az érték is csak pár ezer forint volt, a cselekmény nem vétségnek, hanem szabálysértésnek minősült. Igaz, a Btk. módosítása miatt Bakácsot ezért is becsukhatták volna, a bíró mégsem akarta börtönbe küldeni. Az ügyész se fellebbezett, a vádlott is belenyugodott, így az ítélet jogerős. Ha határidőn belül nem fizeti be a pénzt, büntetése 25 napos elzárásra váltható.

Nem tudni, még, hogy Bakács fizet-e, vagy besettenkedik a börtönbe. Tegnap papucsban állt bírája elé, mellyel akár nehéz anyagi körülményeire is célozhatott. Arról is beszélt, hogy visszavonul a közéletből, hátat fordít a médiának, és születendő gyermekének él. Lehet, hogy ezzel akarta megsajnáltatni magát, de arra is célozhatott ezzel, hogy még a bírság kifizetésére sem telik nekik?

Stohl Andrást I. fokon leültetnék

Az elmúlt héten a Thököly úti bíróságra Stohl András tárgyalására érkezett a média. A ValóVilág műsorvezetője a tavaly május 8-i gondatlan közúti balesetokozás miatt várta ítéletét. Akkor nem csak sokat ivott, hanem kábítószert is fogyasztott, s már nem először tette. Mivel egyik áldozata 15%-os egészségkárosodást szenvedett, az ügyész a súlyos testi sértést maradandóra változtatta.

Az ítélet most 2 év 4 hónap letöltendő börtön lett, melyet az ügyész tudomásul vett, a vádlott viszont megfellebbezett. Nem felmentést vár természetesen ? hiszen korábban sokszor elmondta, hogy bűnhődni akar ?, hanem enyhítést, vagy a végrehajtás felfüggesztését.

Az újabb tárgyalás őszre várható, így addig továbbra is láthatjuk a képernyőn és a színpadokon. Őszig nem tudjuk, hogy mikor és mennyi időre kell börtönbe vonulnia ? vagy esetleg felfüggesztik a büntetést ? ezért a következő színházi szezonra nem tervezhetnek vele a Nemzetiben. Elzárásával nem csak őt és családját, hanem kollégáit és közönségét is büntetik. Igaz, a bíróságnak egy nem szabad figyelembe vennie!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Foglalkoztatási anomáliák | ZETApress
  2. Stohl András szabadult | ZETApress

Szóljon hozzá!