ZETApress

hírportál

Kenuval a Rómaira

TanúsítványVízen bejárható Magyarország! A vízitúrázók tájékoztatására a vízi megállóhelyek minőségét tanúsító védjegyet vezetett be a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) segítségével. A tanúsítványt az első alkalommal 12 megállóhelynek adták át a budapesti Római-parton.

A sportággal való együttműködésre tekintettel a sajtóeseményre kenuval, olimpiai bajnokok kíséretében érkezett meg Ruszinkó Ádám és Simicskó István, akik a tájékoztató végén szimbolikusan megnyitották az idei vízitúra szezont is. Ruszinkó Ádám, az NM turizmusért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a minősítést a Magyar Kajak-kenu Szövetség dolgozta ki, de a nemzetgazdasági tárca hagyta jóvá. ? A lapátos vízi megállóhelyek védjegy a vízi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások színvonalát tanúsítja. A vízitúra-megállóhelyeket minősítő rendszer szabadidős turisták és vízitúrázók ezreit tájékoztatja a vízi megállóhelyeken lévő szálláshelyek- és nyújtott szolgáltatások minőségéről ? mondta Ruszinkó Ádám. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a stilizált evezőlapátokat mutató védjegy egytől négy fokozatig utal a megállóhely minőségére.

? A családi evezős túrák alakítják ki az igényt a gyerekekben arra, hogy felnőtt korban is evezzenek ? mondta a tájékoztatón Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy kevés országnak vannak olyan jó adottságai a vízi sportokhoz, mint Magyarországnak. ? A bel- és a külföldi vízitúrázók számára is nagy segítség, hogy tudhatják: a megállóhelyen milyen szolgáltatásra számíthatnak. A kajak-kenu sportág pedig nem utolsó sorban bevételekhez juthat a vízi turizmus révén, amit saját infrastruktúrájának javítására-, vagy közvetlenül a versenysportra fordíthat ? tette hozzá Simicskó István. A lapátos megállóhelyek minősítéséről idekattintva olvashatunk.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke arról számolt be, hogy a szövetség kidolgozta a vízitúra megállóhelyek fejlesztéssel összefüggő stratégiáját, aminek alapján a következő években a bejárható Magyarország program részeként, EU-s és hazai források felhasználásával az ország rendkívüli adottságú vízfelületei minél több vízitúrázó számára válhatnak elérhetővé. ? Kollégáim folyamatosan járják az országot, jelenleg közel 50 további megállóhely minősítése zajlik. Fókuszban vannak az amúgy is népszerű túraútvonalak, mint a Felső-Tisza: Tiszabecstől Tokajig, a Mosoni-Duna, vagy éppen a Rába. Nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy a Balatonon, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő-tavon a vitorlázás mellett a jövőben egyre nagyobb szerephez jussanak a kézi hajtású járművek. Az elmúlt héten eredményes egyeztetést folytattunk a Nemzeti Parkok munkatársaival, amelyen jelentős együttműködésekről és fejlesztésekről indult el párbeszéd. Közös célunk, hogy a legújabb multimédiás technológiák segítségével a túrázók a vízen járva ismerhessék meg természeti kincseinket, a szolgáltatásaink köre ezzel is bővülni fog ? jelentette ki az MKKSZ elnöke.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Olimpiai vízi-sportközpont | ZETApress

Szóljon hozzá!