ZETApress

hírportál

Fanni és Hanni RG Eb-döntős

Pigniczki Fanni és Wiesner Hanni is döntőbe jutott egyéni összetettben a május 22-én szerdától zajló, de csak ma 16:15-kor megnyitott budapesti Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon, Fanni ráadásul a labda mellett a szalag fináléjába is bejutott.

A felnőtt egyéni versenyzők a tegnapi karika és labda után a selejtező mai napján szalaggal és buzogánnyal mutatták be gyakorlataikat az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon. Fotóink Vigh Alex felvételei.

Pigniczki Fanni virtuóz szalaggyakorlatába becsúsztak kisebb pontatlanságok, előbb 31,600, majd az edzői óvás után 32,000 pontot kapott rá, amivel a 8. helyen jutott a vasárnapi döntőbe. Buzogánnyal voltak kisebb hibái, 32,900 pontja a 11. helyre volt elegendő, így 3. számú tartalékként várhatja a finálét. Egyéni összetettben 10. lett a selejtezőben 99,900 ponttal, a döntőbe a 24 legjobb jutott.

Úgy éreztem, hogy a szalaggyakorlatom jobban sikerült. Akkor szoktak az edzőim óvni, amikor úgy látják, hogy többet csináltam a gyakorlatomban, mint amennyi technikai pontszámot adtak a bírók. Ezzel most egyáltalán nem foglalkoztam, nem is tudtam, hogy óvtak, számomra csak utólag derült ki – nyilatkozta hozzátéve: buzogánnyal volt egy kis pontatlansága, egy kisebb ejtés, amit sajnál, mert nagyon jól érezte magát a szőnyegen, és minden nagyon jól jött ki a gyakorlat során. A kettő közül a buzogánygyakorlatának pontjaival elégedettebb, mert nemzetközi versenyen még soha nem kapott 32 fölötti pontszámot.

Az elmúlt három évben a buzogánnyal minden versenyen problémáim voltak, de úgy érzem, végre kezd rendesen összeállni. A kis hiba ellenére úgy gondolom, az olimpia előtt jó úton járunk – vélekedett az MTK sportolónője. Négy gyakorlat után elmondta, hogy egyáltalán nem érez fáradtságot, fel van dobva, dolgozik benne az adrenalin, de megpróbál majd minél többet pihenni, mert holnap nagy feladat vár rá, hiszen az összetett döntőben ismét be kell mutatnia négy gyakorlatát.

Az kérdéses, hogy a versenyzők zavartalan pihenése biztosított lesz-e, hiszen a szállodájukkal szemközti Puskás Arénában ma és holnap este is koncertet ad Azahriah. – Igen, gondoltam is, hogy kinézek, de azt hiszem, ezt most kihagyom. Viszont szerintem engem egyáltalán nem fog zavarni, nagyon jó alvó vagyok, úgyhogy talán nem is fogom hallani. Ha mégis, akkor van nálam fülhallgató, és tudok meditáló zenét is hallgatni – reagált Fanni hozzátéve: szereti Azahriah zenéjét, az egyik dalát a tokiói olimpia előtt folyamatosan hallgatta és nagyon sok jó dologra emlékezteti. Tegnap a labda döntőjébe is bejutott, a karika fináléjában pedig 1. számú tartalék lesz vasárnap.

Wiesner Hanna szalaggal 31,100 pontot kapott ma, ezt az óvás után sem változtatták meg, így a 13. helyen végzett. Buzogánnyal volt egy ejtése a gyakorlata végén, és 30,200 pontot kapott, ez a 23. pozícióra volt elegendő, egyéni összetettben pedig 16. lett 95,150 ponttal. – Ez a hiba nagy butaság volt, mert a kezemből ejtettem ki a buzogányt 5 másodperccel a vége előtt. Nagyon sajnálom, mérges vagyok magamra, de boldog vagyok, hogy végül ez elég lett – nyilatkozta hangsúlyozva: tudja magáról, hogy képes bejutni valamelyik szer nyolcas döntőjébe, de 1. körben az volt a célja, hogy az egyéni összetett fináléjába bekerüljön. A szalaggyakorlatában is voltak kisebb hibák, de próbálta őket megoldani, és nem tudja, a bírók hogyan értékelték és miért pontozták le. A korábban megsérült térde egyelőre teljesen jól bírja a terhelést és egyáltalán nem fáj.

A hétvégi program, 25-e szombat:
10:10 felnőtt egyéni összetett döntő (Pigniczki, Wiesner)
17:45 felnőtt együttes kéziszercsapatok selejtezője (Magyarország)
Május 26-a vasárnap:
11:20 felnőtt egyéni szerenkénti döntő: karika, labda (Pigniczki)
11:20 buzogány, szalag (Pigniczki)
13:45 felnőtt együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntője: 5 karika
13:45 3 szalag és 2 labda
16:00 gála, utána záró bankett

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fanni 8. a nyolcadikon | ZETApress

Szóljon hozzá!