ZETApress

hírportál

Meglettek a legjobbak

Tegnap este a SYMA Csarnokban megismerhettük az év legjobb sportolóit, és felkészítőiket. Az 51. Sportcsillagok gáláján Tóth Verával együtt énekeltük a Himnuszt, majd az MSÚSZ- és MOB-elnöki, valamint miniszteri üdvözlőbeszédek következtek. Mégsem ők voltak most a főszereplők, hanem a díjazottak.

Az edzők versenyében az 1295 pontos Túri György (úszás) a 829 pontos Vécsi Viktort és az 580 pontos Ludasi Róbert (mindkettő kenu) előzte meg. A női mezőnyben az 1193 pontos Mincza-Nébald Ildikó kardvívó a 924 pontos Kovács Kati kajakost és a 632 pontos Tóth Krisztina pingpongozót utasította maga mögé. Janics Natasa, akivel szeptember 5-i interjúnkat készítettük, csapatban került dobogóra. Közben az Év fogyatékos sportolóit és edzőiket is köszöntötték a színpadon.

A műsort este 7-től 9-ig a Duna Televízió is közvetítette. Kalocsay Andrea és Knézy Jenő profi módon vezette a gálát, a mini interjúk a helyezettekkel remekül sikerültek. Jók voltak közben a műsorsztárok is. Molnár Ferenc Caramel, Tamás Gábor, a Fiesta, a 4 For Dance és Majka remek hangulatról gondoskodott.

A szövetségi kapitányok versenyében Kemény Dénes (vízilabda) 1638 ponttal nyert, a második Pat Cortina (jégkorong) 1085, míg a harmadik Angyal Zoltán (kajak-kenu) 577 pontot kapott. A csapatok között a vízilabda válogatott nyert 1618 ponttal az 1063 pontos jégkorong válogatott és a 794 pontos Kovács-Janics kajakpáros előtt. Magam is ugyanezt a sorrendet jelöltem be a szavazólapomon.

Voltak különdíjasok is. Hajnal Tamás labdarúgó Aranylabdát kapott, míg Grosics Gyulát és Buzánszky Jenőt, a jégkorong válogatottat, Pars Krisztián ezüstérmes diszkoszvetőt és Szántó Andrást, a SYMA Csarnok igazgatóját más-más szponzor jutalmazta meg. Az év sportolóit is valamelyik szponzor köszöntötte, s egy hitelkártya mellett valamennyien megkapták a sportot felügyelő miniszter Sportoló Nemzetért karkötőjét is.

Az utolsó díjakat a férfiak mezőnyében az 1514 pontos Vajda Attila kenus, az 1483 pontos Cseh László úszó és a 485 pontos Fodor Zoltán 85 kilós birkózó vehette át. Utána svédasztalos vacsora következett. Az asztaloknál bőven jutott hely mindenkinek. Akadtak most is besurranó ?büféújságírók?. Néhányan be is spájzoltak közülük a hidegtálakból, kiflikből, sütikből és gyümölcsökből a hétvégére, de ennyire már a szervezők is lehettek nagyvonalúak, ha a 200 forintos ruhatári díjat mindnyájunkkal megfizettették.

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megint nőtt a Fradi-előny
  2. Új elnök az Etikai bizottságban | ZETApress
  3. Díjaztuk a legjobbakat | ZETApress

Szóljon hozzá!