ZETApress

hírportál

Megint nőtt a Fradi-előny

Biztosan vezet a Fradi az NB II Keleti csoportjában. Az Üllői úti gárda tegnap este 1:0-ra nyert Békéscsabán, így előnye kilenc pontra nőtt a hétvégén a Váctól otthon 2:1-re kikapó Böcs előtt. A Borsod megyeiek vesszőfutása folytatódik, visszacsúsztak a harmadik helyre. Második lett a Kazincbarcikát 4:0-ra legyőző Debrecen második csapata, akik hét pont vannak lemaradva a Fradi mögött.

A Nyugati csoportban jóval szorosabb a mezőny. Az élen álló Pécs Baját verte 2:0-ra otthon, míg az egy ponttal mögötte álló Gyirmót idegenben győzte le 2:1-re a Barcsot. A második vonalban szombat-vasárnap is folytatódnak a küzdelmek, míg a Soproni Ligában a válogatott szombat esti albániai és jövő szerdai népstadionbeli Málta elleni szereplése miatt ez a hétvége kimarad. A szombati munkanapon a január másodikai szabadnapot kell ledolgoznunk, míg másnap hajnali 2-kor 3-ra kell előreállítani az óramutatót.

Elment a kapitány

Gyászolnak a jégkorongozók. Ocskay Gábor, az Alba Volán válogatott jégkorongozója éjszaka elhunyt. A 34 éves sportember hatéves kora óta korongozott, csapatával vasárnap nyerte meg a kilencedik magyar bajnokságot. Az április 24-én kezdődő A csoportos világbajnokságra készült, de menyasszonya újbudai lakásán felmondta a szíve a szolgálatot.

Négy éve diagnosztizáltak nála szívizombetegséget, azóta szigorú orvosi ellenőrzés alatt élt. Nem érezte magát betegnek, ezért is folytathatta a játékot. Miért engedték meg neki? ? kérdezik majd sokan. Azt hiszem, jól tették, hogy hagyták tovább korongozni, hagyták, hogy sikert sikerre halmozzon. Rövid életére sokáig fogunk emlékezni, s ő is sikerekben gazdagon élhette végig azt. Ha négy éve egészségügyi okokból eltiltják, ma már senki sem emlékezne rá. Boldogtalan évek vártak volna rá, s talán szíve már jóval előbb megszűnt volna dobogni! Hát nem szebb így, hogy sikerei csúcsán ment el?

Szóljon hozzá!