ZETApress

hírportál

Díjaztuk a legjobbakat

U20-as válogatottFocisiker született az 52. Év sportolója választáson. Az U20-as válogatott lett az Év csapata, felkészítőjük: Egervári Sándor lett az Év szövetségi kapitánya, míg a DVSC-TEVA Különdíjat kapott tegnap este a SYMA Csarnokban. Rájuk szavaztam magam is.

A debreceniek a Hungária körútról érkeztek a díjátadásra. Az MTK-tól 2:0-ra kikaptak ugyan a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, mégsem szomorkodtak. Az odavágót ők nyerték meg ugyanennyire Debrecenben, s a hosszabbítást követő büntetőpárbajban 5:4-re verték vendéglátóikat. Az elődöntőben a Honvéd lesz az ellenfelük, míg a másik ágon az Újpest az Egerszeggel küzd meg a döntőbe jutásért.

A színpadra mindig az első három helyezett állhatott, s a Duna TV kétórás egyenes közvetítést adott a történésről. A 14 focista mellé ? mert 7 társuk külföldön játszik ? a női kajaknégyes: Kozák Danuta, Kovács Kati, Janics Nati és Benedek Dalma, valamint a férfi öttusacsapat: Marosi Ádám, Németh Róbert és Tibolya Péter állhatott, s ők Kasza Róbertet is maguk mellé hívták. Egervári Sándor mellé Kiss László úszó és Storcz Botond kajak-kenu kapitányt szólította Knézy Jenő műsorvezető a pulpitusra.

Kati, Nati és Ádám nem úszta meg egyszeri fellépéssel. A kajakos lányok az Év sportolónőjévé választott Hosszú Katinka mögött lettek dobogósok, míg Marosi Ádám Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok előtt az Év sportolójává választott Gyurta Dani mögött a második lett. Zsoltot, valamint az U20-as focistákat és felkészítőjüket kedden tüntették ki a Parlamentben.

Az Év edzője Mocsai Lajos, az MKB Veszprém kézilabdázóinak mestere lett. Mellette Széles Sándor, Gyurta Dani edzője és Csipes Ferenc, a kajak-kenusok felkészítője állhatott. Az ünnep perceiben könnyes lett a szemünk, mert felidéztük Marian Cozma februári halálát. Édesapja, a bukaresti kórházban ápolt Petre Cozma Tisztelet és háladíjat kapott.

A sportcsillagok gálája iránt nagy volt az érdeklődés, ezért sok kollégának nem is jutott hely az asztaloknál. Ez nem is lett volna gond, ha a beléptetési rend nem lett volna csapnivaló. A biztonsági őrök mindenkitől kérték a névre szóló, s át nem ruházható meghívót, de nélküle se küldtek el senkit. Elég volt azt mondania bárkinek, hogy újságíró, már mehetett is tovább. Odabenn aztán egy üzemen kívüli ruhatárnál adtak egy semmire se jó jegyet a regisztrált újságíróknak, de a belógó ingyen-evők ezt a pultot messze elkerülték. Odabenn már úgysem foglalkozott velük senki.

A ruhatárba a tavalyihoz hasonlóan, 200 forintért tehettük be a kabátunkat, de áfás számlát most se kaptunk. A karácsonyi Csillagszóró Hadművelet kapcsán az APEH jócskán kaszálhatott volna, de ezt a rendezvényt mindig elkerülik. A kormányt sem a pénzügyminiszter, hanem stílszerűen Varga Zoltán, a sportot felügyelő önkormányzati miniszter képviselte. Schmidt Pál MOB-elnök Brüsszelből küldte video-üzenetét, mert az EP alelnökeként inkább ott kellett helytállnia.

A meghívók mellé asztal- és székszám is járt, de ebben sem volt logika. Ez utóbbival a műsor megtekintésére szolgáló széksorokban lehetett helyet foglalni, de a sorokat is, meg a székeket is elfelejtették beszámozni, így mindenki ? tehát a hívás nélkül belógók is ? odaültek, ahová akartak. A nyolcszemélyes vacsoraasztaloknál sem voltak számozott helyek, s mivel oda is csak négyen-öten ültek ?jegyesek?, melléjük bármelyik ?büféújságíró? letelepedhetett. Ők is rögvest nekiálltak kérdezni: Mit tudsz holnapra, lesz valami jó esemény, ahol enni is lehet? ? kérdezgették ismerőseiket, mert szókincsük és érdeklődési körük sajnos csak idáig terjed.

A színpadon egyébként remek műsor zajlott. Tóth Pál Szilvi énekelte el a Himnuszt, majd társaival, a Glória trió másik két tagjával ? Jelinek Zsúval és Bősze Beával ? újra színpadra léptek. A három gráciát korábban már a Valentin napi Páros Teniszgálán és a szintén a REGŐ Kft. szervezte áprilisi nagytarcsai csarnokavatón már megcsodálhattuk.

Nem csak a Glória trió, Ruzsa Magdi is énekelt. Volt hegedőszóló Edvin Marton előadásában, míg a táncot a Magyar Állami Népi Együttes ropta. Egy egykori ritmikus gimnasztika csapattag, Kiss Kata is bemutatta tánc és hulla-hopp tudását. Őt rendszeresen láthatjuk a Fővárosi Nagycirkusz most futó produkciójában, ahol január 3-ig szórakoztatja a nagyérdeműt. S ha már a cirkuszt szóbahoztam, legyen ez a végszó. A 8. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál január 21-től 25-ig lesz a Városligetben.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Beszélgetés sportcsillagokkal | ZETApress
  2. Megint voltak oroszlánok | ZETApress

Szóljon hozzá!