ZETApress

hírportál

Beszélgetés sportcsillagokkal

Natasa aláírása a tavalyi fotónA Sportcsillagok gálájának sava-borsát az adja meg, hogy lehetőség adódik beszélgetni a sport csillagaival. Múlt csütörtökön Szarvas István élt is ezzel. Először kedvenc sportolónőjével, a csapatban második és egyéniben harmadik Janics Natasával elegyedett szóba.

A pekingi olimpiai aranylány idei eredményei is tetszetősek. Kétszeres világbajnok (K1-200 m K2-200 m), vb-ezüstérem (K4-200 m kajakváltó), Európa-bajnok (K4-200m) és Eb-ezüstérem (K2-200m). ? Natasa! Elégedett a szavazási eredménnyel? ? kérdezte.

Természetesen! Mint a korábbi szavazásoknál, úgy most is elfogadom az Önök, sportújságírók szakértelmét.

Aláírná-e a közös fotónkat, amit már egy éve is szerettem volna, csak akkor nem találtam meg?

Örülök, hogy sikerült meglelni. Mit írjak rá?

Valami kedveset. Hogy megy a főzés? Egyszer meghívót kaptam egy sajtóreggelijére, de aztán lemondták.

Nem foglalkozom a főzéssel ? felelte.

Következő beszélgető partnerünk közelébe nem volt könnyű kerülni, mert csinos fiatal lányok fényképezkedtek vele. Közben néhány tévéstáb is várakozott rá. Erdei Zsolt a szavazás harmadik helyezettje lett. A profi bokszoló januárban szokás szerint megvédte félnehézsúlyú világbajnoki címét, majd novemberben egy súlycsoporttal feljebb, cirkálósúlyban is felülhetett a képzeletbeli trónra.

Zsolt! Harmadik lettél, mégis te vagy itt a legnépszerűbb! Mi lehet az oka? ? kérdeztük.

Tudod, ez a korral jár. Elmúltam 35 éves, sokan ismernek és tudok az emberekkel bánni ? felelte mosolyogva.

Meg bokszolókkal is.

Valóban így van, nem panaszkodhatom. Kielben sikerült legyőznöm a cirkálósúlyú olasz Giacobbe Fragomenit. Továbbra is százszázalékos a mérlegem: 31 mérkőzésből 31 győzelem.

Most félévig pihensz?

Azért nem szeretnék ilyen sokáig. Abban benne lesz a következő meccsre is a felkészülés, feltéve, ha folytatom.

Harmadik beszélgetőpartnerünk nem lett dobogós a szavazáson. Legjobb eredménye vb-bronz csapatban. Az öttusázó Gyenesei Leila ? akit sportágában másodszor választott legjobbnak a szövetsége ?, tavaly váltóban Budapesten aranyat szerzett Tóth Adriennel és Kovács Saroltával. Idén február 19-én márványba vésték a nevét a Margitszigeten.

Leila! Tavaly júniusban, amikor világbajnok lett, szerettem volna interjút készíteni Önnel, de nem sikerült, csak az édesapjával. Ö azt mondta, hogy még neki is nehéz volt a lánya közelébe férkőzni, annyira népszerű volt.

Akkor jó sokat várt az interjúval. Miért nem hívott fel telefonon?

Mennyire elégedett az idei évvel?

Felemás. A világkupán jobban mentek a technikai számok, így sikerült egy ezüst és bronz. Sajnos a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon nem sikerült a pontszerzés, a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Bevallom, többet vártam magamtól.

Melyik a legerősebb száma?

Természetesen az úszás, de a lovaglást szerettem a legjobban.

Mi újság a céllövészettel és a futással?

Van még bőven javítani valóm.

Remélem jövőre a tavalyihoz hasonlóan aranyos éve lesz, én ezt kívánom!

Köszönöm szépen és bízom benne, hogy igaza lesz! ? válaszolta Leila Szarvas Istvánnak.

Szóljon hozzá!