ZETApress

hírportál

Új elnök az Etikai bizottságban

Tudósítók FelcsutonA Magyar Sportújságírók Szövetsége tápiószentmártoni éves közgyűlésén Hárshegyi Jánost választotta meg elnöknek ? az elhunyt Boross Dezső helyére ? az Etikai bizottságba. Mivel Hárshegyi eddig tag volt, így helyén az új tag S. Tóth János lett, míg a harmadik tag Jancsó Kornél maradt.

A közgyűlés úgy határozott, hogy a két évre szóló tagdíjat nyolcezer forintról tízezerre emelik, a nyugdíjasoknak viszont marad a kétezer. A 2010-11-es időszakra szóló igazolványcsere már novemberben elindul. Az igénylőlap mellett a tagoknak nyilatkozniuk kell arról is, hozzájárulnak-e ahhoz, hogy adataik (név, telefon, e-mailcím) elérhető legyenek a tagtársak számára a honlapon keresztül. Szintén hozzájárulás szükséges a támogatóktól a szövetségen keresztülérkező hírekhez, amelyek reklámnak is minősülhetnek.

A Sportcsillagok Gálaestje december 17-én, csütörtökön lesz, a tavalyihoz hasonlóan újra a SYMA Csarnokban. Az elnökség várja a tagok értékes sportrelikviáit elárverezésére, amelyet a Gálaesten rendeznek meg, s bevételét az MSÚSZ Alapítvány kapja. A közgyűlés elfogadta az elnökségi beszámolót, a jövő évi költségvetési tervezetet, valamint a Felvételi bizottság és az Ellenőrző bizottság beszámolóit. A közgyűlés előtt került sor az Újságírók 13. Fogathajtó-bajnokságára. A férfiak között 1. Róth Ferenc Magyar Hírlap, 2. Csontos Róbert Blikk, 3. Béres Attila nyugdíjas, míg a nők között 1. Nyitrai Daniella DVSC.hu 2. Erdélyi Mariann MTV, 3. Balogh Edina nb1.hu lett.

Siker Egyiptomban, bukás Lisszabonban

A cseheket kiverő U20-as válogatottunk hosszabbításban győzte le az olaszokat 3:2-re péntek este az egyiptomi világbajnokságon. Ellenfelünk a keddi kairói elődöntőben a Dél-Koreát 3:2-re legyőző Ghána lesz. A másik ágon a pénteki döntőbe jutásért Brazília és Costa Rica játszik, s a vesztesek majd a harmadik helyért küzdenek.

A jövő évi dél-afrikai vb-részvételért küzdő ?nagyválogatottunk? kevésbé volt eredményes. Portugáliában a házigazdák 3:0-ra legyőztek minket az Európai 1. csoportban, így továbbjutási reményeink elszálltak. Mivel Dánia Koppenhágában 1:0-ra verte a svédeket, így ők már csoportelsőként továbbjutottak. A lista alján álló albánok és máltaiak szabadnaposak voltak. Szerdán Dániában játsszuk tétnélküli utolsó csoportmérkőzésünket. A második hely sorsa a svéd-albán és a portugál-máltai mérkőzésen dől el, s erre Portugália a legesélyesebb.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lovas Világkupa az Arénában | ZETApress
  2. Sportcsillagok a SYMA Csarnokban | ZETApress

Szóljon hozzá!