ZETApress

hírportál

Sportcsillagok a SYMA Csarnokban

Berki KrisztiánOlimpia napján, december 17-én, csütörtökön, kerül sor a Sportcsillagok Gálaestjére, a budapesti SYMA Csarnokban. A Magyar Sportújságírók Szövetsége idén már 52. alkalommal rendezi meg az Év sportolója választást, ahol a legjobb férfi és női sportoló mellett az év csapatára, edzőjére és szövetségi kapitányára is lehet voksolni.

Mint párhete utaltunk rá, a győztes személye, illetve a dobogósok sorrendje ezúttal is csak a helyszínen derül ki. A magyar sport szerencsére idén is nehéz helyzet elé állatja az újságírókat. A teljesség igénye nélkül: a férfiaknál várhatóan Gyurta Dániel idei világbajnok az ugyancsak vb-első és Eb-harmadik Marosi Ádámmal, az Európa-bajnok és vb-második Berki Krisztiánnal, vagy a szintén Eb-első és vb- harmadik Ungvári Miklóssal lesz harcban a győzelemért.

A nőknél a római vb-n remeklő Hosszú Katinka és az idén is aranyhalmozó Kovács Katalin tűnik a legfőbb esélyesnek. Az edzőknél ezeknek a sportolóknak a mesterei vetekedhetnek a legjobb címért. Csapatban a világbajnok Majthényi Szabolcs ? Domokos András repülő hollandi-páros, a női kajaknégyes, a férfi öttusacsapat, a férfi párbajtőrcsapat és a vb-bronzérmes U20-as labdarúgó-válogatott számíthat a voksok többségére. A szövetségi kapitányoknál Kiss László az úszók és Storcz Botond a kajak-kenusok irányítója szerepel a favoritok között az MSÚSZ portálján.

Álljon itt végül az én szavazatom is! Férfiak: 1. Vajda Attila kenus, 2. Kiss Balázs birkózó, 3. Berki Krisztián torna. Nők: 1. Hosszú Katinka úszó, 2. Dancsecs Bojána kick-boksz, 3. Csomor Erika duatlon. Csapat: 1. U20-as foci-válogatott, 2. Kovács Kati ? Janics Nati kajakpáros, 3. Férfi öttusa. Szövetségi kapitány: 1. Egervári Sándor foci, 2. Pálvölgyi Miklós öttusa, 3. Storcz Botond kajak-kenu. Edző: 1. Dave Salo és Pass Ferenc úszás, 2. Kovács István torna, 3. Takács Ferenc birkózó.

Testvérharc Fehérváron

Szakály Dénes (Videoton) és bátyja, Péter (DVSC) nézett egymással farkasszemet a Soproni Liga délutáni találkozóján. Szerencsére a mérkőzést nem ők döntötték el, gólt egyikük sem szerzett, de nélkülük is három született. Mindegyiket a házigazdák szerezték, gólnélküli első félidő után a Vidi 3:0-ra nyert. Biztosan vezetik a táblázatot, három góljuk hárompontnyi előnyhöz juttatta őket az Újpest előtt.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Díjaztuk a legjobbakat | ZETApress
  2. Új helyszínen a gála | ZETApress

Szóljon hozzá!