ZETApress

hírportál

Sportújságírók Tápiószentmártonban

Kincsem a parkbanKétnapos tanácskozásukat rendezik a sportújságírók október 5-6-án a Pest megyei településen, melynek Sárközy Tamás, a Nemzeti Sporttanács elnöke is vendége lesz. Az országos találkozó a hétfő déli ebéddel kezdődik.

Az ebédet követően a részvevők fogatra szállnak. Nem utasok, hanem hajtók lesznek. Bajnokságunkon a szeptember 3-i gödöllői versenyhez hasonlóan országos hírű fogathajtóink lesznek a segédhajtók. A díjkiosztást követően éves közgyűlését tartja az MSÚSZ, majd a bőséges vacsora után borozólátogatásra indulnak a sportújságírók.

A tápiószentmártoni, Kincsem parkbeli közgyűlés a tisztségviselők megválasztásával kezdődik, melyet az elnökség éves jelentése és a szövetség bizottságainak (ellenőrző, tagfelvételi) éves jelentése követi. Utána az idei költségvetési beszámoló, majd a jövő évi költségvetési tervezet benyújtása következik. Mielőtt az egyebekre sor kerülne, megválasztják az Etikai bizottság új tagját Boross Dezső halálával megüresedett helyre.

A keddi reggeli után a sporttámogatás kérdései kerülnek terítékre. Sárközy Tamás sporttanácselnök mellett Markovits László, a Vasas SC elnöke és Pataki József, a Szolnoki MÁV SE ügyvezető elnöke is elmondja véleményét. Utána a sportújságírás jövőjéről beszélgetnek, s ebéd előtt a nyomtatott sajtó is felteheti kérdéseit.

Motorok Albacete-ben

Hosszú nyári szünet után a hétvégén folytatódott a Spanyol Bajnokság az Albacetet-i pályán, ahol a Faster Management két fiatal tehetsége, Sebestyén Péter és Györfi Alen is tovább küzd a pontokért. A szabadedzések és időmérők után nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a két magyar motoros szerette volna, így bíznak abban, hogy a mai versenyen kijön majd nekik a lépés.

Peti motorja pénteken megragadt, tegnap pedig az első időmérőn elesett. Szerencsére nem tört el semmije, de bal csuklóját eléggé megütötte, amit azóta is fájlal. Alen motorján a szünet alatt nagy változtatást végeztek a szerelők, hiszen eddig folyamatosan komoly technikai problémákkal küzdött. A változtatás előrelépést hozott és Alennek edzésről edzésre sikerült javítania.

A hétvége érdekessége, hogy a sok induló miatt a tréningeket két-két csoportban bonyolították le a szervezők, hogy ne legyen tumultus a pályán és minden versenyzőnek legyen lehetősége egy-egy tiszta, gyors kört futni. Alen ma a 15-ik, Peti meg a 16. helyről indul a versenyen ? tudatta a menedzsment.

Sajnos számomra nem túl jól alakult eddig a hétvége. Két hónap szünet után igyekeztem minél gyorsabban felvenni a ritmust. Az első edzésen megragadt a motorom, így gyorsan véget ért számomra a tréning. Ma délelőtt talán elsiettem kicsit a dolgot, ráadásul a beállítások is még túl kemények voltak, és elestem. A bal csuklóm eléggé fáj, de remélem, hogy mindezek ellenére a versenyen sikerül pontokat szereznem ? nyilatkozta Péter.

A szünetben nagy változások lettek végrehajtva a motorom, ezáltal sokkal jobban vezethető. Lépésről lépésre haladunk előre, folyamatosan tökéletesítjük a beállításokat, aminek meg is van az eredménye, mivel körről körre tudok javítani. Bízom benne, hogy a versenyen is minden rendben lesz és végre nekem is kijön a lépés ? mondta el Alen.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Csak ikszelt a Debrecen | ZETApress
  2. Új elnök az Etikai bizottságban | ZETApress

Szóljon hozzá!