ZETApress

hírportál

Fél-fél kör Valenciában

Nem a terveknek megfelelően sikerült Talmácsi Gábor és Stefano Favaro pártfogásában versenyző két fiatal motoros mai versenye a Spanyol Bajnokságban. Bár még a reggeli bemelegítő edzésen nem volt jele a technikai problémának, mindkettőjük motorján a fék meghibásodása kényszerítette őket a verseny feladására. Pedig Sebestyén Péter a warm up edzésen kifejezetten jól teljesített, a 2. helyen zárta a tréninget és csupán egytizeddel maradt el a legjobb köridőtől.

A verseny előtti felvezető körben Alen érezte, hogy gond van az első fékkel, ami valamiért beragadt, így már a rajt is nehézkesen sikerült. Mivel a fék továbbra is fogott, Alen a kör felénél úgy döntött, hogy hiába szeretne ő motorozni, ha a motor nem akarja, így kiállt a versenyből.

Peti a 4. helyről rajtolt. Megtartotta pozícióját, sőt éppen előzni készült az egyik kanyarban, amikor leszakadt a hátsó féke, amiből el kezdett folyni az olaj is. Az esést elkerülve inkább egyenesen kiment a pályáról és ezzel számára is befejeződött a futam ? tudatta a menedzsment.

Nagyon jól indult a mai nap, kár érte, hogy egy technikai probléma miatt nem sikerült befejeznem a versenyt. De ilyen a motorsport. Előre kell nézni, készülök a következő futamra ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

Ezen a hétvégén elpártolt tőlem minden szerencse. A felvezető körben amikor éreztem, hogy gond van az első fékkel, arra gondoltam, hogy ilyen nincs. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Valószínűleg anyaghiba okozta a fék problémát. Remélem a következő versenyen szerencsésebb leszek ? mondta Györfi Alen.

A csapat is és én is nagyon sajnálom a fiúkat, hogy alighogy elstartoltak mindkettejüknek fel kellett adnia a versenyt, de ez benne van a pakliban. Le kell szűrni a tanulságokat és csak előre szabad nézni. Jó látni, hogy a csapatfőnök Petivel és Alennel is egyaránt meg van elégedve, habár most egyiküknek sem sikerült a pontszerzés. Most egy hosszabb pihenő következik a bajnokságban, legközelebb az Albacete-i futammal folytatódik a versenysorozat ? mondta el Roberto Favaro.

Webber végre győzni tudott

Élete első futamgyőzelmét aratta az ausztrál Webber a Formula?1-ben a mai Német Nagydíjon. Mögötte márkatársa, Vettel ért célba a Red Bull-Renault-val. A dobogóra melléjük Massa (Ferrari) állhatott. Pontot szerzett még Rosberg (Williams-Toyota), Button és Barrichello (Brawn-Mercedes), Alonso (Renault) és Kovaleinen (McLaren-Mercedes).

Egyéniben a 68 pontos Button áll az élen a 47 pontos Vettel, a 45,5 pontos Webber és a 44 pontos Barrichello előtt. A csapatversenyt is ők négyen vezetik: a 112 pontos Brawn-Mercedes-t a 92,5 pontos Red Bull-Renault követi. Folytatás kéthét múlva a Hungaroringen, a 24. Magyar Nagydíjon.

Szerb átok ül pólósainkon

Szerbia nyerte az Unicum Kupát a Margitszigeten. Pólósaink hiába verték meg pénteken 9:6-ra az ausztrálokat, ma pedig 14:8-ra a németeket, ez csak a második helyre volt elég. Déli szomszédainktól tegnap 8:6-ra kikaptunk, s mivel ők pénteken 14:6-ra verték a németeket, ma meg 12:6-ra az ausztrálokat, övék lett az Unicum. Harmadik Németország, negyedik a nyeretlen Ausztrália lett, mert kettejük összecsapását tegnap 10:7-re nyerték meg a németek.

Szávai WTA-tornát nyert

Ma délután Szávay Ágnes 2:1-re (2:6, 6:4, 6:2-re) verte a svájci Patty Schnydert a WTA-torna budapesti döntőjében. Szávay ? aki a sikerrel egy egyes tornagyőzelemre került Temesvári Andreától ? természetesen a legjobb magyar játékosnak járó különdíjat is begyűjtötte. Bajnoknőnk ? aki tegnap lapunknak is nyilatkozott ? Palermo és Peking után már a harmadik tornagyőzelmét aratta.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sportújságírók Tápiószentmártonban | ZETApress

Szóljon hozzá!