ZETApress

hírportál

Lovas Világkupa az Arénában

Overdose is vendég leszDecember 4-5-6-án a Papp László Budapest Sportarénában látványos nemzetközi show műsor keretében rendezzük a III. OTP Bank Lovas Világkupát. Világhírű lovasok, négy fogathajtó világbajnok, mintegy 300 ló, köztük Overdose a porondon ? tudtuk meg a vajdahunyadvárbeli sajtótájékoztatón.

A két fő versenyszám az OTP Nagydíj Díjugrató Világkupa és a CSI-WOTP Nagydíj. Mellettük fogathajtó CAI-W Döntő, I. Nemzeti Gyerek Lovas-nap és harminc show-műsorszám lesz a küzdőtéren. Költészet, érzelem, humor és elegancia is ideköltözik: közkívánatra négy alkalommal ismét fellép Jean-Francois Pignon.

A célok is változatlanok. Az első a honi lovas-kultúránk és lovas-hagyományaink népszerűsítése, méltó rangjának, felemelkedésének segítése itthon és külföldön. A sokunk által méltán csodának tartott lovas-világ bemutatása, még szélesebb körű megszerettetése.

A lovaglás, a lótartás, a lovassport terjedőben van nálunk is. Ám az igazi tömegbázisa még hiányzik. Németországban, Hollandiában, Angliában például óriási lelkesedés, kulturáltság ? és sietünk hozzátenni ? hatalmas pénzek kísérik a lovassportot. A tenyésztésben, a versenyekben, a felszerelések előállításában és forgalmazásában sokan látnak üzletet. Mindezek nyomán ezekben az országokban óriási a tömegbázis.

A második célunk tehát a lovas-sportunk tömegbázisának erősítése. Ennek érdekében ? ahogy már az első két alkalommal ? az idén is a gyerekekhez fordulunk. Az I. Nemzeti Gyerek Lovas-nap keretében december 4-én övék lesz az Aréna. Kis lovas-barátaink csúcstalálkozóját kedvcsinálónak is szánjuk. Hiszen újabb lovas-tehetségek csak akkor jöhetnek felszínre, ha mind több gyerek kerül ló-közelbe.

Több cég, szerkesztőség, intézmény ? köztük nemzeti főtámogatónk az OTP Bank ? jelezte, hogy ajándékokkal, jutalomüdüléssel, lovas-újság előfizetéssel és egy sor más meglepetéssel igyekszik az előző kétévinél is feledhetetlenebbé tenni a lovas-jövőt építő gyereknapot. Az OTP Bank ? a tavalyi évhez hasonlóan ? idén is meghív a Gyerek Lovas-napra hátrányos helyzetű gyerekeket, lehetővé téve ezzel, hogy ők is részesüljenek a feledhetetlen élményekből. A ló, a lovasverseny és a pénz sokfelé együtt mozog. Nálunk sajnos ez még nem általános. Harmadik célunk tehát az anyagi háttér, a szponzorálás erősítése. E téren is sikerült előre lépnünk.

A kölcsönös előnyöket látva a nemzeti főtámogatónk az OTP Bank mellett ? amely immár harmadik alkalommal áll az esemény mellé ? kereken húsz rangos intézmény, cég, társaság szponzorál, vállal anyagi közösséget velünk. Olyanok, amelyek nem csupán pénzüket, hanem kitűnően csengő nevüket is adják a Világkupához ? mondta el Fehér Károly, a verseny sajtófőnöke.

Bíztató számunkra, hogy ? gazdasági gondjaink közepette is ? támogatóink köre az idén tovább bővült! A Lovas Világkupának ? sportértéke mellett ? gazdasági, társadalmi és sportdiplomáciai hatása is igen jelentős. Gazdasági- és üzletemberek, sportdiplomaták, döntéshozók sora látogat el az Arénába. Mi tehát partnereink jó hírét erősítő reklámozás mellett széleskörű kapcsolatépítési lehetőséget is kínálunk!

Végül a negyedik célunk ? a lovasok és a lovak teljesítményének versenyszerű mérése, kipróbálása mellett ? a kulturált, színvonalas, látványt kínáló, különleges szórakoztatás, kikapcsolódás. Hangsúlyozzuk: a III. Lovas Világkupa verseny- és kísérőprogramjának szervezése a Magyar Lovas Szövetség nyolc szakágának összefogásával, részvételével folyik!

Végre megvertük a dánokat

Tegnap este Koppenhágában végre győzni is tudtunk. A jövő évi dél-afrikai vb-selejtezők Európai 1. csoportjában 1:0-ra legyőztük a biztosan bejutó, tehát már tét nélkül játszó hazaiakat. A másik két találkozón a svédek 4:1-re verték az albánokat, a portugálok meg 4:0-ra a máltaiakat, s ezzel ? mint párnapja megjósoltuk ? másodikak lettek.

A selejtezők végeredménye: 1. Dánia 21 pont, 2. Portugália 19, 3. Svédország 18, 4. MAGYARORSZÁG 16, 5. Albánia 7 pont. A 6. helyezett Málta nem csak pontot nem szerzett a tíz összecsapáson, de még egy góllal sem válaszolt a bekapott 26-ra.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Madár jól cirkált | ZETApress
  2. Keresik a legjobb megoldást | ZETApress

Szóljon hozzá!