ZETApress

hírportál

Madár jól cirkált

Madár szárnyaltA cirkálósúlyban is világbajnok lett Erdei Zsolt. Madár tegnap este a 8 kilóval nehezebb Fragomeni ellen lépett szorítóba Kielben. Félnehézsúlyú világbajnokunk 12 menetben, többségi pontozással győzte le az olaszt. Ellenfele addigi 27 mérkőzéséből 26-ot nyert meg, s most, a 28-on szenvedte el második vereségét.

Világbajnokunk évek óta nem lépett a kötelek közé. Hol sérülés gátolta, hol klubja, a német Universum nem gondoskodott méltó ellenfélről címvédéséhez. Végül kényszerhelyzetbe hozták: vagy feljebblép egy súlycsoporttal, vagy végleg abbahagyja. Madár jól választott, s újabb profi meccse megnyerésével már a második súlycsoport profi világbajnoka lett.

Tavaszvárás a focipályákon

Véget ért az őszi szezon a labdarúgó Soproni Ligában. A 15. fordulóban tegnap és ma hat mérkőzést játszottak, míg további kettőre már hét közben sor került. A tegnap délutáni Videoton?Győr összecsapás gólnélküli döntetlennel zárult. Két hazai és két vendéggyőzelem született szombaton. A ZTE Nyíregyházán nyert 4:0-ra, az Újpest meg a Vasast verte 2:1-re Angyalföldön. Paks 2:0-lal tartotta otthon a három pontot a Haladás ellen, míg az MTK a Dunaújvárost verte 4:0-ra a Hungária körúton. A ma esti találkozón a Pápa Kaposvárra látogat.

A debreceniek a szezonzárás ellenére nem pihenhetnek. Kedden este a Liverpoolt fogadják a Népstadionban a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, míg december 9-én a már biztos továbbjutó Lyonhoz utaznak. A pontnélküli együttesnek csak ellenük lehet némi esélyük, hiszen a franciák már tét nélkül lépnek pályára, s válogatottunk is így tudta megverni a már továbbjutott dánokat a világbajnoki selejtezők utolsó mérkőzésén.

Debrecenre a hazai bajnokságban is két őszi mérkőzés vár. Jövő vasárnap pótolják az ötödik fordulóból elhalasztott ZTE elleni hazai találkozójukat, majd négy nappal később az MTK-t fogadják. Pénteken pótolták a harmadik fordulóból elhalasztott Honvéd elleni találkozójukat, melyen 2:1-re verték a hazaiakat Kispesten.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter ötödik lett Valenciában | ZETApress
  2. Öt meccs ? öt vereség | ZETApress

Szóljon hozzá!