ZETApress

hírportál

Péter ötödik lett Valenciában

A szezonzáró valenciai futamon Sebestyén Péter a hatodik rajtkockából vágott neki a versenynek. Péter munkáját Talmácsi Gábor is segítette, aki nem csak jó tanácsokkal látta el, hanem kölcsönadta a fiatal tehetségnek vébés motorját, amivel 2007-ben bajnoki címet szerzett, hogy a szeptemberi kudarcot feledtetve felvehesse a versenyt a többiekkel ? tudatta a Faster Management.

Jól rajtolt a tizenöt esztendős magyar, de a harmadik kanyarban a külső ívre sodródott és elhagyta a pályát, ezzel visszacsúszott a tizenkilencedik helyre. Péter nem adta fel, átküzdötte magát a mezőnyön, és végül az ötödik helyen ért célba. Teljesítménye azért is nagyszerű, mert két állandó vébé résztvevő végzett előtte, akik lényegesen jobb technikai háttérrel rendelkeznek. Sebestyén a hét fordulós versenysorozatot a tizenkettedik helyen zárta, harmincegy pontot gyűjtött.

A rajt után nem sokkal nagyon hátra csúsztam, de a motor jó volt és vissza tudtam jönni az élmezőnybe. Kicsit bosszant az a hiba, de az ötödik hely is kiváló eredmény ebben az igen erős mezőnyben. Köszönöm Talmácsi Gábor segítségét, és hogy a féltett vébés győztes motorját is kölcsön adta erre a versenyre, nagyon sokat jelentett számomra ez a bizalom ? mondta el Sebestyén Péter.

Egy jó versenysorozatot zártunk, amely nagyban segítette Péter fejlődését. Minden szempontból előreléptünk és ez a jövőre nézve nagyon fontos. Köszönjük a szponzorainknak, hogy bizalmat szavaztak a tehetséges fiatal versenyzőnek. Még dolgozunk Péter jövő évi szereplésén, hogy fejlődése töretlen legyen ? nyilatkozta Roberto Favaro menedzser.

Este a 15. forduló záró mérkőzésén a Pápa 3:1-re kapott ki Kaposváron. A házigazdák 2:1-nél 11-est hibáztak, míg a vendégek kilenc fővel fejezték be a találkozót.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter indul a vébén | ZETApress

Szóljon hozzá!