ZETApress

hírportál

Péter indul a vébén

A fiatal magyar tehetség, Sebestyén Péter 2010-ben a Loncin Racing Team versenyzőjeként áll rajthoz a MotoGP 125cc géposztályában. A csapat komoly együttműködésben áll az olasz Engines Engineering-gel, aki garantálja számukra a megfelelő technikai hátteret.

Az Engines Engineering évek óta jelen van a versenyéletben, számos alkatrészt gyárt a Malagutinak, a Ducatinak is, így hozzáértésükhöz, szakértelmükhöz kétség sem fér. Peti futómű mérnöke az az olasz szakember lesz, aki Talmácsi Gábort is segíti majd a Moto2 géposztályban, a főmérnök személyéről még folynak az egyeztetések ? tudatta a Faster Management.

Az indulás nagyon nagy lehetőség Sebestyén Péter számára, a Loncin Racing Teamnél minden feltétel adott egy ígéretes karrier megkezdéséhez. A folyamatos fejlődést a management garantálja Péter számára, az első világbajnoki szezonjában a tanulásé lesz a főszerep. Az idei szezonját novemberben, Valenciában fejezte be.

Peti részt vesz a kötelező IRTA teszteken, majd az első 3 versenyt kihagyja, mivel a szabály értelmében a vébén történő indulás egyik feltétele, hogy a versenyző betöltse a 16. életévét, amire május 16-án kerül sor. A Le Mans-i verseny azonban már ott lesz, hogy megmutassa mire is képes a világ elitje között. Talmácsi Gábor, Stefano Favaro és Roberto Favaro továbbra is mindent megtesz, hogy segítse a fiatal titánt.

Hatalmas lehetőség áll előttem, ami annak idején Talmácsi Gábor számára is csak később jött el. Nagyon köszönöm Talmának, Stefano és Roberto Favaronak, hogy segítik a pályafutásomat, már ebben az évben is rengeteget lendítettek a fejlődésemen. Várom a debütálásomat Le Mans-ban, addig a felkészülésre fordítom a figyelmet ? mondta el Sebestyén Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter országot cserélt | ZETApress

Szóljon hozzá!