ZETApress

hírportál

Péter országot cserélt

A tavalyi tervekkel ellentétben a Spanyol Bajnokság helyett Sebestyén Péter idén az Olaszban indul. Talmácsi Gábor partnerei hiába biztosították Pétert is támogatásukról, sajnos a rendelkezésre álló keret nem volt elegendő a vébén való részvételhez.

A Faster Management minden megtett annak érdekében, hogy Péter már idén ? miután betöltötte 16. életévét ? állandó versenyzője legyen a Gyorsasági Motoros Vb-nek. A munka nem állt meg. A menedzsmentnek sikerült felkutatni egy kedvező lehetőséget, mely az olasz ELLEGI Racing Team-től érkezett ? akik tavaly az olasz bajnokot, Riccardo Morettit szolgáltatták ? arra vonatkozóan, hogy Péter az ő csapatukban induljon.

Mivel az olasz bajnokság a spanyol bajnoksággal közösen a legerősebb nemzetközi futamsorozatok egyike, így a partnereinkkel közösen úgy gondoltuk, hogy mindez kihagyhatatlan lehetőség Péter számára ? tudatta a menedzsment.

A bajnokság 7 futamból áll, köztük olyan versenypályákon, melyeken a MotoGP mezőnye is összeméri tudását. Az idei szezon komoly verseny körülmények közötti tapasztalatszerzésről szól majd, és amennyiben Péter folyamatosan megbízható teljesítményt nyújt, vélhetően könnyebben megnyílnak majd a kapuk a folytatást illetően. Az Olasz Bajnokság idei versenynaptára: április 18. Vallelugna, május 2. Monza, június 19. és 20. Mugello, július 4. Misano, szeptember 19. Imola és október 17. Mugello.

Nagyon örülök, hogy Péternek nem kell kihagynia egy évet és egy olyan színvonalas bajnokságban tud indulni, mint az olasz. Hiszek abban, hogy képes jó eredményeket elérni, hiszen nem egyszer láttam már motorozni, versenyezni. Úgy vélem, hogy a spanyol bajnokság után remek alkalom számára, hogy kipróbálja magát ebben a sorozatban is, egyúttal megismerje az olasz pályákat, hiszen vannak közöttük olyanok is, amelyek szerepelnek a vb versenynaptárában is. Amiben tudom, segíteni fogom, ahogyan tettem ezt eddig is ? mondta el Talmácsi Gábor.

Péter indulása elsősorban a RIGHT GUARD kiemelt támogatásának köszönhető. ? Péter a közeljövő egyik legnagyobb ígérete, a holnapután bajnoka. Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen tehetséget a sikerhez vezető útján, a kezdetektől remélhetőleg a csúcsig segíthetjük. Külön öröm számunkra a tény, hogy általa Talma mellett immáron még egy magyar motorversenyző sisakján és ruházatán is ott lehet a Right Guard, a Got2b és a Loctite márkánk logója ? mondta el a Henkel Magyarország Kft. nevében Németh Ottó marketingvezető az együttműködésről.

Örülök, hogy sikerült megoldást találnunk arra, hogy Péternek kényszerből nem kell kihagynia egy évet, hanem indulni tud egy ilyen erős bajnokságban a tavalyi bajnokcsapat versenyzőjeként. Azon leszünk, hogy minél több tapasztalatra és rutinra tegyen szert Peti, amit a későbbikben kamatoztatni tud, remélhetőleg 2011-ben már a vébén ? nyilatkozta Roberto Favaro, Péter menedzsere.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter Vallelugnában | ZETApress

Szóljon hozzá!