ZETApress

hírportál

Péter Vallelugnában

Sebestyén Péter megkezdte az idei szezont. A fiatal magyar motoros szerda óta van kint Olaszországban, ahol megismerkedett új csapatával, a tavalyi bajnokcsapattal, az ELLEGI Racing Team-mel, majd a boxban szemügyre vette új versenygépét, amivel nekivág az idei olasz bajnokságnak.

Ma két gyakorlással indult a mezőny számára az idény. A reggeli edzésen Péterék komoly futómű problémákkal küzdöttek, ami annak volt köszönhető, hogy most ült először a motoron és kénytelen volt az alapbeállításokkal megkezdeni a körözést ? tudatta a Faster Management.

Köztudott, hogy a motor vezethetősége szempontjából az egyik leglényegesebb kérdés a helyes futómű beállítás és bár sok időt vett igénybe sikeres munkát végeztek a mérnökök és Péter a tréning végére. A délutáni folytatáson azonban elpártolt tőlük a szerencse. Kétszer is gyári hibás alkatrészt fogtak ki, így Péter ingázott a box és pálya között. Mire értékelhető kört tudott volna teljesíteni, letelt az edzésidő és meg kellett elégednie a 19. hellyel.

Nagyon jó volt újra motorra ülni. Igazi profizmus jellemzi a csapatot, megtisztelő számomra, hogy az ELLEGI Racing Team versenyzője lehetek. Időigényes volt megtalálni a jó irányt a futómű beállítását illetően, de számítani kell arra, hogy mindent az alapoktól kell kezdeni, ha a versenyző új csapathoz igazol, új motorra ül és számára egy ismeretlen pályán motorozik. A délutáni edzésen balszerencsések voltunk, de úgy érzem, hogy holnap sokkal jobb eredményekre leszünk képesek. Sajnálom, hogy ma nem nyílt igazán lehetőségem kimotorozni az Apriliámból a maximumot, de két edzés és egy bemelegítő tréning van még a versenyig, amit igyekszünk a legjobban kihasználni ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Peches szezonkezdet | ZETApress

Szóljon hozzá!