ZETApress

hírportál

Peches szezonkezdet

Az első edzéseket követően minden bizonnyal Sebestyén Péter sem így képzelte első olasz bajnoki versenyét, de a szabály az szabály, ami mindenkire vonatkozik. Történt ugyanis, hogy Péter az időmérő edzés legelején kiment a pályára, hogy megkezdje kvalifikációját, de nem sikerült befejezni az első körét egy technikai hiba miatt, így nem tudott mért kört teljesíteni.

Maga a technikai hiba nem jelentette volna az edzés végét, hiszen egy olajpumpa csere a tapasztat szerelőknek néhány percet vesz igénybe, de a szabályok kimondják, hogy az üzemképtelen motorokat nem szállítják vissza a boxba, csak a tréning befejezését követően. Péter motorja pedig kb. a pálya felénél mondta fel a szolgálatot és Apriliájának szereléséhez csak az edzés után tudtak nekifogni a mérnökök.

A csapat és Péter menedzsere, Roberto Favaro mindent megpróbált, hogy engedélyeztesse a fiatal magyar indulását, hiszen önhibáján kívül nem sikerült teljesítenie a versenyen történő indulás feltételeit. A versenybizottság azonban hajthatatlan volt, így a 7 versenyből álló olasz bajnokság első futamát kénytelen volt kihagyni? tudatta a Faster Management.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Peti Spanyolországban marad | ZETApress

Szóljon hozzá!