ZETApress

hírportál

Peti Spanyolországban marad

A fiatal magyar tehetségnek a Right Guard jóvoltából lehetősége adódott, hogy váltson és a Spanyol Bajnokságban folytassa a versenyzést. A folytatást illetően a versenyző és menedzsmentjének döntése nem váratott magára sokat ? tudatta a Faster Management.

Mérlegelve minden lehetőséget Péter a spanyol sorozatban folytatja, ahol minden szükséges technikai háttér biztosított számára. Ráadásul tavaly már indult ebben a futamsorozatban, így ismeri a pályákat, kellő tapasztalattal rendelkezik. Anthony West, Jules Cluzel korábbi főmérnöke, Marco Agostini garantálja, hogy Péter 2007-es Aprilia RS motorja versenyképes legyen. A futamokra Roberto Favaro kíséri majd el és segíti őt mindenben, hogy csak a versenyezésre kelljen koncentrálnia.

Jelenleg gőzerővel folyik a háttérben a munka, hogy már a következő Albacete-i versenyen rajthoz álljon Sebestyén Péter, valamint wild card-os versenyzőként 1-2 alkalommal a MotoGP 125cc-s mezőnyébe is betekintést nyerjen. Mint megírtuk, az Olasz Bajnokságon a múlt hétvégén motorhiba miatt nem sikerült rajthoz állnia.

Elment az elnök

Mély megrendüléssel értesültem Juan Antonio Samaranch haláláról. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egykori elnökének elvesztésével nem csak Spanyolországot, hanem a világ valamennyi sportszerető nemzetét érte súlyos veszteség ? írta Bajnai Gordon miniszterelnök.

A NOB elnökeként hűen és kitartóan őrizte a szervezet függetlenségét. A bojkottok korszaka után ő teremtett egységet az olimpiai mozgalomban, elnöksége alatt vált ismét teljessé az olimpia család. Szoros kapcsolatot ápolt a magyar sportvezetőkkel, a magyar sportéletet mindig nagyra értékelte, igyekezett minden magyar meghívásnak eleget tenni, gyakran látogatott el hazánkba.

Juan Antonio Samaranch sportdiplomataként egész életében fáradhatatlanul dolgozott az Olimpia népszerűsítéséért, az olimpiai eszme diadaláért, a sport tisztaságának megőrzéséért. Példaértékű munkásságát a világ nemzetei megőrzik emlékezetükben ? fejeződik be a kormányfő levele.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyugodjék békében! | ZETApress
  2. Péter Spanyolországba tart | ZETApress

Szóljon hozzá!