ZETApress

hírportál

Verseny a föld alatt!

UnderworldA Sportágválasztó szervezői jövőre a 6. és 7. Nagy Sportágválasztó mellett újabb rendezvénnyel is készülnek, ezúttal a mountain bike-osokat véve célba. A Merkapt Sportegyesület szervezésében május 22-én első ízben kerül megrendezésre az Underworld Kupa hegyikerékpáros verseny, amely igazi kuriózumként szolgál.

A versenypálya az egyesület saját sporttelepén, kőbányán a Merkapt Maraton Sportközpont területén kerül kijelölésre kb. 3 km hosszban. A verseny különlegessége és legérdekesebb szakasza a földalatti több mint százötven éves, titkokat rejtő pincerendszerben fut, amely garancia rá, hogy páratlan esemény részesei lesznek a versenyzők és a nézők egyaránt.

Az Underworld Kupa több futamban kerül lebonyolításra, így egész napos programot nyújt a résztvevőknek. A másfél órás futamok között igazi különlegesség lesz a tisztán női verseny, ahol a gyengébbik nem tagjai mérhetik össze erejüket, a férfi szurkolók legnagyobb örömére.

A szervezők a licenc-szel rendelkező bringások profi futamának dobogós helyezettjeit pénzjutalommal is díjazzák. Az Underworld Kupára nevezni ? a pincerendszer terhelhetősége miatt ? csak limitált számban lesz lehetőség. Részletek és további információk a honlapjukon megtalálhatók.

A portugálok is bejutottak

Boszniában is 1:0-ra győzött tegnap Portugália a labdarúgó vb-selejtezők európai rájátszásában, így a csoportgyőztes Dánia mellett jövőre ők is Dél-Afrikába utazhatnak. A további három tegnapi mérkőzésen a görögök Ukrajnában harcolták ki 1:0-s győzelmükkel a továbbjutást, míg a szlovének otthon győzték le hasonló arányban az oroszokat. Sem az oroszok, sem az ukránok nem jutottak ki tehát.

Az írek voltak a legszerencsétlenebbek, mert hiába nyertek 90 perc alatt 1:0-ra Franciaországban, múlt szombati otthoni hasonló arányú vereségük miatt hosszabbítás következett. A 103. percben a hazaiak szabálytalan gólját megadta a játékvezető, s hiába volt róla videó, hiába ismerte el utólag mindenki, az eredményt nem lehet megsemmisíteni, s a mérkőzést nem lehet újrajátszani.

Idehaza kedden újabb mérkőzést játszottak a Soproni Liga tíz napra széthúzott 15. fordulójában, melyen a Kecskemét Debrecenben 1:0-ra kikapott. A hátralévő hat mérkőzést szombat-vasárnap rendezik. Debrecenre már pénteken újabb mérkőzés vár. Akkor kell lejátszania a 3. fordulóból a Honvéd ellen elhalasztott mérkőzését Kispesten.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Madár jól cirkált | ZETApress

Szóljon hozzá!