ZETApress

hírportál

Keresik a legjobb megoldást

Amikor még ment a szekérAz APRILIA keddi bejelentése váratlanul érte Talmácsi Gábort és csapatát is. Természetesen a magyar motoros menedzsere, Stefano Favaro már dolgozik az új megoldáson.

Sokat elárul Talmácsi megítéléséről, hogy másnap több csapat is bejelentkezett, és készek együttműködési lehetőségekről is tárgyalni a magyar világbajnok számára, hogy a saját csapatában tudhassák Gábort.

Egyelőre Talmácsi továbbra is a Speedup Team versenyzőjeként képzeli el a folytatást, és saját mérnökei is biztosították őt arról, hogy bárhogyan és bárhol legyen is a folytatás, rájuk számíthat, ők Talmácsival szeretnének együtt dolgozni 2010-ben a Moto2 kategóriában. A menedzsment jelenleg számos tárgyalást folytat a különböző lehetséges Moto2 partnerekkel, és továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legjobb technikai hátteret szerezze meg Talmácsi számára a 2010-es szezonra ? tudatta a menedzsment.

Két művész egy fogaton

Közvélemény-kutatások alapján a közönségünk az idén is visszavárja az előző két Lovas Világkupán nagy sikert arató művészek és sportolók fogathajtó versenyének szereplőit. Régieket és újakat a Világkupa december 6-i, vasárnapi programján, 12 óra 10 perckor. Mága Zoltán hegedűművész és Mészöly Géza a Vasas NB I-es labdarugó csapatának vezetőedzője nem bízza a véletlenre a versenyt. Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban szakadó esőben, tengelyig érő sárban elsőként edzettek ? tudtuk meg a szerdai sajtótájékoztatón, amikor újra felültek a bakra.

Mészöly harmadszor, Mága először startol. A mesterfogásokat ? az Arénában is segédkező és a biztonságra vigyázó ? tizenháromszoros világbajnok Lázár-testvérek, Vilmos és Zoltán tanították. ? Figyelj oda: a hangod és a szárak irányítják a lovakat. A lényeg, hogy ráérezzetek a hajtásra és legyetek benne biztosak, hogy igen is megoldható a feladat ? bíztatta Vilmos a fogaton ülőket. Mészöly magabiztos. Mága hajtását látva a nézők nem akarták elhinni, hogy először ül a bakon. Két művész egy fogaton, Mága és Lázár Vilmos: a hegedű és a fogathajtás utolérhetetlen művészei.

Megtiszteltetésnek tartjuk a meghívást, örülünk, hogy ott lehetünk az Arénában. A jó hangulat, a barátság a legfontosabb! ? mondták edzés után a fehér asztal mellett. Ám a gyakorlatokból, az érdeklődésből, a kemény edzésből arra következtettünk, hogy az eredmény messze nem mellékes számukra. ? Már van egy harmadik helyem, most győzni szeretnék ? mondta Mészöly.

Nekem még nincs nagy serlegem, jó lenne egyet szerezni és bízom a közönség bíztatásában is ? mondta Mága. ? A finom, hegedűhöz szokott kezek hogyan bírták a szártartást? ? kérdeztük. ? Ennyi belefér ? válaszolta és már egyeztette is a következő edzés időpontját. ? Ki volt az ügyesebb? Nincs jelentősége! Az edzés is, meg az Aréna különleges légköre is más és más ? mondta Lázár Zoltán, s ő már csak tudja.

Az Arénában várhatóan starthoz áll Baumgartner Zsolt (a tavalyi győztes), Fábry Sándor, Horváth Károly (Charlie), Kammerer Zoltán, Mága Zoltán, Mészöly Géza, Nagy Feró, Pataki Attila, Szujó Zoltán. Nagy verseny lesz! ? tudtuk meg Fehér Károly sajtófőnöktől a szerdai sajtótájékoztatón. A jövő hétvégi verseny előzetesét már október közepén megírtuk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma kórházba került | ZETApress

Szóljon hozzá!