ZETApress

hírportál

Talma kórházba került

Talmácsi Gábor nem felejtette el, milyen volt gyereknek lenni. S bár a súlyos betegségek szerencsére elkerülték, a magyar világbajnoknak gondja van a beteg gyerekekre, ami így karácsony közeledtével talán még fontosabb ? tudatta a menedzsment.

Mielőtt a legjobb megoldást kereső Gábor menedzserével Olaszországba utazott, hétfőn kora délután látogatást tett a zuglói gyermekkórházban. Nem ment üres kézzel. Budapest Főváros Önkormányzata még korábban Papp László Budapest-sportdíjat adományozott Gábornak a gyorsasági motorsportban betöltött szerepéért, a 2007-ben megszerzett világbajnoki címe által elnyert nemzetközi hírneve elismeréseként. A kitüntetés mellett pénzjutalom is járt a díjazottaknak, aminek teljes összegét Talmácsi Gábor jótékony célra ajánlotta fel a Bethesda Gyermekkórháznak.

Talmácsi távolléte és egyéb kötelezettségei miatt tegnap nyílt alkalom arra, hogy a kórház főigazgatójának, Dr. Velkey Györgynek személyesen átadja a csekket. A beteg kisgyerekeknek további ajándékokkal kedveskedett, meglepette őket egy-egy dedikált Talmácsi képregénnyel. A legnagyobb örömet azonban talán nem is az ajándékok jelentették számukra, hanem inkább az, hogy Talma leült közéjük, és együtt lapozgatta velük a sok-sok fotóval illusztrált újságot ? legalábbis csillogó szemük erről árulkodott.

Világbajnok motorosunknak nem ez volt az első felajánlása: rendszeresen támogatja a gyerekeket és alapítványokat, hiszen tudja jól, hogy mindig minden segítség jól jön. ? Nagyon örülök, hogy segíthettem a Bethesda Gyermekkórháznak, hogy sikerült örömet szereznem a gyereknek, és ha csak egy rövid időre is, de feledtetni tudtam velük fájdalmukat, betegségüket. Jóllehet kórházban voltunk, ennek ellenére jó hangulat kerekedett a kórtermekben, megállítottak a folyóson autogramot kérni. Vittem magammal képregényt is a kisbetegeknek, aminek nagyon örültek, és együtt nézegettük a rajzokat. Bencze úr elmondása szerint nagy segítséget jelent számukra minden felajánlás, főleg ebben a nehéz gazdasági helyzetben, én pedig, amíg megtehetem, minden évben segíteni fogom ezeket az alapítványokat ? mondta.

Feljövőben a Debrecen

Vasárnap lejátszották az ötödik fordulóból elhalasztott DVSC?ZTE összecsapást, ahol a hazaiak 5:3-ra nyertek. Mind a nyolc gól az első félidőben esett. Ha a Loki holnap otthon legyőzi az MTK-t a tízedik körből elhalasztott találkozón, az Újpestet megelőzve a Videoton mögött a második helyen várhatja a tavaszt a Soproni Ligában.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sorsoltak a focivébére | ZETApress
  2. Méray díszpolgár lett | ZETApress

Szóljon hozzá!