ZETApress

hírportál

Button nyert a Ringen

Jenson Button (McLaren?Mercedes), a 2009-es F1-világbajnok győzelemmel ünnepelte 200. futamát a 26. ENI Magyar Nagydíjon. Márkatársa, a 2008-as világbajnok Lewis Hamilton csak 4. lett az idei 11. futamon. Jenson péntek este a Deák Ferenc utcai Hugo Boss 7. szülinapi partyjának vendége volt.

Itt mutatta be Ebergényi Réka azt a kalocsai mintával ellátott F1 overállt is, melyet Kalmár István tervezett. Kapott érte egy díjat is a Hugo Boss vezetőjétől. A két McLaren-pilóta a szombati időmérőn egyedi pilótaruhát öltött. Több tervező adta le a munkáját, amelyek közül a zsűri a kalocsai mintás ruhát választotta ki. (Tavaly ? mint megírtuk ?, a 6. szülinapi partyn Hamilton volt a vendég, aki most egy csütörtöki autóbuszos városnézést választott.)

Pólósaink kudarca

Button június végén már járt nálunk, s a sanghaji vébére készülő férfi vízilabda válogatott vendégeként velük edzett a Margitszigeten. Pólósaink július elején megnyerték a Vodafone Kupát, a vébén viszont gyengébben szerepeltek: az elődöntőben a szerbektől, a bronzmeccsen a horvátoktól kaptunk ki. Csak negyedikek lettünk ? az olaszok meg világbajnokok ?, de legalább az olimpiai kvótát megszereztük. Sajnos pólós lányaink a 10. helyen végeztek.

Focistáink nehéz menete

Tegnap este Brazíliában kisorsolták a 2014-es focivébé csoportbeosztását. Európából 13 csapat jut ki a brazíliai vébére. Az 53 nevezőt 9 csoportba ? nyolc hatcsapatosba és egy ötcsapatosba ? sorsolták, ahonnan a győztesek kijutnak, a legrosszabb második kiesik, a többi nyolc csoport-második pedig négy párban pótselejtezőt játszik a maradék négy helyért.

Az európai D csoportba Andorra, Észtország és Románia után húztak ki minket a 3. urnából, majd Törökországot és Hollandiát sorsolták mellénk. A selejtezőket 2012. szeptember 7-e és 2013. október 15-e között kell lebonyolítani, az egyeztetést ellenfeleinkkel remélhetőleg idehaza tartjuk 4-5 héten belül. Nehéznek látszik a kijutás, de nem lehetetlen! A pótselejtezők időpontja 2013. november 15. és 19.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kiürül a ferihegyi boxutca | ZETApress
  2. Kalocsait a fináléra! | ZETApress

Szóljon hozzá!