ZETApress

hírportál

Kalocsait a fináléra!

Idén a McLaren és a Hugo Boss partnerkapcsolatának 30. évfordulója alkalmából a Hugo Boss 15 lokális Öltöztess fel a Fináléra! ? designversenyt szervezett 37 országban. Egy online design programot használva a résztvevőknek lehetőségük volt új külsőt tervezni a Lewis Hamilton és Jenson Button által viselt overalloknak.

A nyertes design-t egy zsűri választotta ki, melyet a F1-es versenyzők a szezon időmérő edzésein viseltek. A magyarországi versenyt, Kalmár István kalocsai mintás overall-ja nyerte, melyet Jenson Button és Lewis Hamilton a Hungaroring időmérő edzésén hordott. A nyertes design-t a Roland Divatház által szervezett exkluzív Hugo Boss Formula?1-es rendezvényén Ebergényi Réka is bemutatta.

A design-okra, így a magyarra is október 6-tól 15-ig tartó periódusban lehetett szavazni. A legtöbb szavazatott kapó overall tervezője meghívást kap Sao Paulo-ba, hogy szemtanúja lehessen annak, amint a két pilóta az általa tervezett overallt viseli a szezonzáró Formula?1-es versenyen.

A magyar overall népszerűsége olyan nagymértékűre növekedett, hogy az utolsó adatok szerint több mint 120 ezer szavazat érkezett be rá az oldalra. István kreációja fölényesen vezette a szavazást, azonban péntek délután az addig nyilvános adatokat, a hivatalos honlapról eltávolították, majd szombat óta már csak a végeredmény közlésére vonatkozó felhívás volt látható.

Miután a hét közepéig nem történt változás a tervező és a Hugo Boss-t Magyarországon képviselő Roland Divatház Zrt. megkereste a külföldi cég illetékeseit, válaszokat várva az üggyel kapcsolatosan. Patrick Bockhacker, a Hugo Boss-tól elmondta, hogy felülvizsgálták a szavazást, melynek során szabálytalanságra bukkantak, ezért érvénytelenítették azt. A verseny győztesét sorsolás útján határozták meg, így a német overall került ki végső nyertesként.

A döntés nem éppen szerencsés mivolta, illetve az emberekben kialakult jogos igazságtalanság érzet további lépéseket eredményezett és számos tárgyalást követően sikerrel kijelenthető, a német divatcég új szavazást írt ki. A legfrissebb tájékoztatás szerint a szavazást kedden kezdhetik meg újra a lelkes voksolók, melynek során ismét bebizonyíthatjuk a magyar kalocsai minta iránt érzett elkötelezettségünket és természetesen ennek köszönhetően a két McLaren pilóta hordhatja a Kalmár István által tervezett overallt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elárverezik az overallt | ZETApress

Szóljon hozzá!