ZETApress

hírportál

Attila ragyogása

László Attila nyerte meg a Csillag születik 3. sorozatot. A Kézdivásárhelyről érkezett 14 éves énekes a Nemzeti összetartozás napján érte el a sikert. Balázs Fecó, a Rippel-fivérek, Pataki Attila és az Edda, a 100 tagú cigányzenekar, a Gringo Sztáros Geszti Péter meg Nagy Feró és a Beatrice lépett fel a tegnapi döntőben.

Gomes múlt szombati kiesése után László Attila és Krizbai Teca énekesek, az Appril Project tánccsoport és Szabó Ádám harmonikás volt esélyes arra, hogy Utasi Árpád és Tabáni István után felkerüljön a Csillag születik győzteseinek listájára. A kis csillagok ezúttal is két produkcióval készültek: az elsőt egy-egy sztárfellépővel, a másodikat egyénileg adták elő. Hírességekben, elismert művészekben most sem volt hiány.

Előbb László Attila Balázs Fecóval zongorázott és énekelt, majd az Appril Project Rippel Viktorral és öccsével, Ferenccel táncolt. Rövid szünet után a zongorázó-éneklő Krizbai Tecával Pataki Attila és az Edda muzsikált, végül Szalai Ádámot a száz helyett csak hatvantagú cigányzenekar kísérte.

A zsűri most nem pontozott, csak az újabb produkciókban. A második felvonást is Attila kezdte, Fáy Miklóstól kilenc, zsűri-társaitól 10-10 pontot, összesen 39-et kapott. Utána a táncosok megkapták a maximális negyvenet. Krizbai Teca 36 pontjával az utolsó helyre szorult, mert az utoljára fellépő Szabó Ádám is megelőzte 39 pontjával.

A két extra produkció ezúttal Geszti Péter és új együttese, a Gringo Sztár, illetve Nagy Feró és a Beatrice volt. Mind a ketten rutinos előadók, az X?Faktor zsűrizése után idén újdonsággal tértek vissza a zenei életbe. Geszti tavasszal alakította meg a háromtagú Gringo Sztárt: két bájos énekesnő társával, Gereben Zitával és Sapszon Orsolyával lép színpadra. Nagy Feró és a Beatrice 10 éve nem adott ki lemezt. A Vidámság és Rockandroll című album május óta kapható a boltokban, ebből adtak elő egy dalt az esti döntőben.

A zsűri pontszámai most csak tájékoztató jellegűek voltak az eredményt a közönség döntötte el. A telefonszavazás eredményeként László Attila lett a győztes: június 25-én egy világsztár, az amerikai Kesha énekesnő előtt lép fel a Felvonulás téri Kapcsolat koncerten. Európa egyik legnagyobb ingyenes zenei eseményén korábban olyan világsztárok szórakoztatták a több százezres közönséget, mint Elton John, Sting, Pink, vagy Simply Red. A másik énekes: Krizbai Teca fellépési lehetőséget kap Szirtes Tamástól a Madách Színház színpadán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ke$ha csillaggal | ZETApress

Szóljon hozzá!