ZETApress

hírportál

Megcsodáltuk Evitát

Tegnap 20 órától az Evita musical sajtó- és fotóspróbáján jártuk a Margitszigeti Színházban. A magyar szöveget Miklós Tibor (1947-2013) írta. A sajtó az 1-10. sort kapta meg a zavartalan munkához. Az előzmények idekattintva olvashatók. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A kettős szereposztásból most Evita: Gadó Anita, Che: Szemenyei János, Peron: Csengeri Attila, Magald: Kocsis Dénes, a megunt szerető: Molnár Ágnes volt a színpadon. Közreműködött a Győri Nemzeti Színház énekkara, tánckara, valamint a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet színművész hallgatói. Közülük néhányat az elmúlt keddi gödöllői doktoravatón is láthattunk. Vezényelt: Silló István, a győri színház zeneigazgatója, karnagya.

S hogyan kerültek a kaposvári színészpalánták az előadásba? – Mert a darabot rendező Bakos-Kiss Gábor nemcsak a győri színházat igazgatja, hanem a kaposvári campus osztályvezető tanára, egyetemi adjunktusa is, így saját tanítványait hozta el a darabba.

Az előadás sikere többek között Horesnyi Balázs díszlettervező, Árva Nóra jelmeztervező és Szőllősi Krisztina koreográfus munkájának is köszönhető. A két és félórás musicalt egy szünettel ma és holnap 20 órakor kezdik a Margitszigeten. A Víztoronyban ma 19 órakor nyitja meg Nyitrai László, a kiállítás összeállítója a legfrissebb tárlatot, mely a Peron-házaspár életét, Eva Peron felemelkedését és magát a korszakot dolgozza fel és eleveníti meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Evita a Víztoronyban | ZETApress

Szóljon hozzá!