ZETApress

hírportál

Ke$ha csillaggal

Június 25-én, szombaton, a Magyar Szabadság Napján a budapesti ?56-osok terén 15. alkalommal kerül megrendezésre az EU Soros Elnökség záróesemény-sorozatának egyik kiemelkedő rendezvényeként a T-Mobile Kapcsolat koncert. A fellépő Ke$ha lesz ? tudtuk meg sajtósaitól.

A világsztár azután, hogy a 2010-es évben slágert slágerre halmozott, a 2011-es évet is ugyanígy kezdte! Első észak-amerikai turnéjára ? mely a Get $leazy nevet kapta ?minden jegy elkelt. 3 olyan dal fűződik a nevéhez, mely a Billboardon #1 pozícióig küzdötte fel magát: a TiK ToK, a Your Love Is My Drug és a We R Who We R című slágerek.

A Get $leazy turné február 15-én kezdődött Portlandben, és május 6-án ért véget Los Angelesben. Ke$ha, aki hazavitte az MTV EMA díját a legjobb új előadó kategóriában, Cannibal című lemezének dalaival indult turnéra. A Cannibal című korong egy nagyon várt társkiadványa a platina státuszt elért Animalnek, amely tavaly november 22-én jelent meg. A boltok polcaira felkerült önállóan is, valamint egy különleges deluxe-csomagként, amely az Animal+Cannibal címet kapta.

A 2010-es év elképesztő sikereket hozott Ke$hának, akit a Billboard beválasztott az év legjobb előadói közé, valamint TiK ToK című slágere nemcsak 2010 legtöbbet játszott dala, de a Billboard Hot 100-as listájának #1 slágere is. Kevesebb, mint 10 hónappal azután, hogy az Animal 2010 januárjában az első helyen debütált, több mint 2 millió eladott példánnyal világszerte elérte a platina státuszt. Ke$ha az MTV American Music Awards díjára két kategóriában is jelölést kapott és az év legjobb új előadói teljesítményért járó díjat meg is kapta. Emellett 3 MTV VMA díjra is jelölték, valamint elképesztő élő fellépéseket láthattunk tőle az ABC American Music Awards díjátadóján és a Dick Clark?s New Year?s Rockin? Eve with Ryan Seacrest című műsorában. Ke$ha, a globális szupersztár Get $leazy (Legyél szakadt!) című műsorával először lép fel Budapesten.

Március 21-én került a boltok polcaira első remix lemeze I Am The Dance Commander + I Command You To Dance: The Remix Album címmel az RCA Records / Sony Music gondozásában. Ez Ke$ha első remix albuma, és többek között olyan világhírű dj-k közreműködésével készült, mint Switch, DJ Skeet Skeet, Fred Falke és Dave Aude. Az Animal és az Animal+Cannibal legnépszerűbb dalaiból készültek a mixek, beleértve a TiK ToK és a We R Who We R című dalokat, a $leazy remixét, melyet Andre 3000 közreműködésével készítettek, valamint a F**k Him He’s A DJ című dal eddig kiadatlan élő felvételét.

Ke$ha legfrissebb slágere, a Blow Amerikában pillanatok alatt a listák élére ugrott. A Spin.com már véleményezte a turnét, írásukban úgy jellemezték, hogy ??nagyon jó, igazi móka??, és azt írták: ?Mindent elismerünk, ami elismerendő ? és Ke$ha turnéja olyan.? , valamint, hogy ?a tömeg őrjöngött, a padló újra megremegett, amikor a glitterek záporozni kezdtek?. Ke$ha az Animal+Cannibal című albumot népszerűsíti turnéja során, mely november 22-én megjelent, a korábban platinalemezzé vált Animal című korong deluxe változataként.

Csak az Egyesült Államokban 18 millió tracket és csengőhangot adott el, míg világszerte 23 milliót értékesítettek belőlük, beleértve a nagy sikerű TiK ToK című slágert is, mely összesen több mint 8,5 millió példányban kelt el. Az IFPI szerint a TiK ToK 2010-ben a világon a legtöbb példányszámban digitálisan értékesített sláger több mint 12,8 millió letöltéssel. Ke$ha egy igazi nemzetközi erőmű, az Animal arany, platina vagy multiplatina státuszt ért el 7 országban, és 2010-ben ez volt a legnagyobb példányszámban elkelt, nemzetközi énekesnő által készített debütáló album az Egyesült Királyságban.

Végezetül egy kis sztori Ke$háról: Amikor Ke$ha 17 lett, otthagyta a sulit, ?ami őrület volt, hiszen egy nemzetközi programnak köszönhetően felvettek a Columbia egyetem pszichológia szakára, de én vissza akartam költözni Los Angelesbe, és folytatni a zenélést.? Ekkor találkozott Dr. Luke-kal, aki elmondja, ?éppen egy olyan új női hangot kerestem, akinek megvan a saját stílusa és egy lenyűgözően dögös hangja ? Ke$ha senkihez sem hasonlítható!? Dr. Luke ekkor éppen Flo Rida második albumának egyik dalán, a slágergyanús Right Roundon dolgozott. Egyik éjjel együtt lógtak és Dr. Luke megkérdezte Ke$ha-t, akar-e énekelni ebben a dalban, mivel éppen szükség lenne egy különleges, egyedi női énekhangra. Naná, hogy akart! 2009. februárban ezt a dalt, a Right Roundot több mint 636 ezerszer töltötték le a megjelenése első hetében, így elnyerte minden idők megjelenés utáni első héten legtöbbet letöltött dalának rekordját. (Ke$ha eztán hallható még egy másik Flo Rida számban, a Touch Me-ben is, amely 2009-ben jelent meg a R.O.O.T.S. című albumon.)

Amikor először hallottam a Right Roundot a rádióban, és aztán egyszer csak a hangomat, üvölteni kezdtem, majd rögtön utána sírni. Tutira hülyének néztek, de nem érdekel, iszonyú keményen dolgoztam azon, hogy ez összejöjjön és jó érzés, hogy a kemény munka kifizetődik. Mármint gondolj bele, 3 éve még konzervet loptam egy boltból és a túlélésért küzdöttem. Most meg egy első helyen lévő dalban hallom viszont a hangom, dolgozom egy lemezen, no meg a pénztárcám is kicsivel vaskosabb lett. Az a legjobb érzés a világon, hogy elvihetem a mamámat vacsorázni egy igazi étterembe.?

Azt hiszem az olvasottak után igazán érdemes lesz szombaton elmenni az ?56-osok terére és megnézni, meghallgatni mitől is globális szupersztár Ke$ha! Előtte László Attilának, a Csillag születik 3. győztesének is tapsolhatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ke$ha kívánságai | ZETApress

Szóljon hozzá!