ZETApress

hírportál

Ünnepeljünk a mozikban!

Corvin köz 1956Egész napos, ingyenes filmvetítéssel készül a nemzeti ünnepre a Corvin mozi! Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapján négy remek filmet vetítünk, felelevenítve ?56 őszét, a forradalmat és az utána következő megtorlás nehéz időszakát ? tudatta a Budapest Film Zrt.

Október 23-án pénteken a Radványi-teremben 10 órától Szász Attila alkotását, A berni követ című tévéfilmet tekinthetik meg kedves nézőink, 11:45-től Fazakas Péter: Szabadság ? Különjárat című, igaz történeten alapuló tévéfilmet játsszuk. 13:15 perctől Gárdos Péter filmszatíráját, a Szamárköhögést tűzzük műsorra, 15:15-től pedig egy igazi filmtörténeti klasszikussal, Makk Károly: Szerelem című drámájával zárjuk az ünnepi műsort. Belépés a vetítésekre a pénztárban igényelt ingyenes jeggyel lehetséges korlátozott számban! Egy néző legfeljebb négy jegyet igényelhet.

Egész napos, ingyenes filmvetítéssel készül a nemzeti ünnepre a Tabán mozi is! Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapján, október 23-án délelőtt 10-től este 19 óráig négy kultuszfilmet vetítünk, felelevenítve a forradalmat és az utána következő megtorlás nehéz időszakát. A Kubrick-teremben 10 órától Goda Krisztina nagyszabású és látványos drámáját, a Szabadság, szerelem című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. 12:30-tól Szilágyi Andor filmjét, az 1956 utáni megtorlás legfiatalabb mártírjának emléket állító Mansfeldet tűzzük műsorra. 15 órától Gothár Péter klasszikusára, a Megáll az időre ülhetnek be hozzánk a kedves nézők, 17 órától pedig a Mészáros Márta rendezte Napló apámnak, anyámnak című drámát vetítjük. Belépés a vetítésekre a pénztárban igényelt ingyenes jeggyel lehetséges korlátozott számban! Egy néző ide is legfeljebb négy jegyet igényelhet!

Szóljon hozzá!