ZETApress

hírportál

Véres lesz az olimpia?

Egy őrült rettenetes leszámolásra készül ? olvashatjuk James Patterson ? Mark Sullivan: Véres olimpia című 408 oldalas regényében, melynek megjelentetését az Alexandra Kiadó a 30. Nyári Londoni Olimpiai Játékokra időzítette.

A könyv aktualitását az adja, hogy a regény a mostani olimpia idején játszódik, és az olimpiai játékok körül bonyolódik a cselekmény is, amelyben egy őrült rettenetes leszámolásra készül. A Private, a világ legnevesebb nyomozóirodája kapja a megbízást arra, hogy lássa el a 2012-es londoni olimpia biztonsági feladatait. Az iroda különleges ügynökei közül négyszázat irányítanak át Londonba, hogy a mintegy kétszáz országból érkező több mint tízezer versenyző biztonságára ügyeljenek. Már csak órák vannak hátra a megnyitóig, amikor Peter Knightot, a Private egyik vezető nyomozóját brutális gyilkosság helyszínére hívják. Az olimpiai játékok magas rangú szervezője az áldozat.

Karen Pope újságíró levelet kap valakitől, aki Kronosznak nevezi magát, és aki vállalja a felelősséget a gyilkosságért. Kronosz ígéretet tesz arra, hogy visszaállítja az olimpiai játékok régi dicsőségét, és elpusztítja mindazokat, akik hazugságaikkal, korrupt magatartásukkal és mohóságukkal tönkretették.

James Patterson az egyik legsikeresebb krimi-szerző. Első regényével 1977-ben elnyerte a rangos Edgar-díjat. Azóta több mint 240 millió példány kelt el a könyveiből. A Guinness Világrekordok könyve szerint az ő nevéhez fűződik a legtöbb New York Times bestseller. A Forbes magazin felmérése szerint 2011-ben Patterson a világ 37. legbefolyásosabb híres embere volt. Az írásnak szenteli életét. Floridában él a családjával. Szerzői honlapján további érdekes információk találhatók. Mark Sullivan társszerző nyolc misztikus krimi szerzője. Montanában él feleségével és fiaival.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JdzVY2h5G_8[/youtube]

James Patterson többféle műfajban és korosztálynak is ír, az Alexandra gondozásában krimijeinek kiadását tervezzük a továbbiakban. Több sorozatot is indítunk a közeljövőben, és terveink szerint lesznek önálló kötetei is a szerzőnek. Az Alexandra Kiadó gondozásában első, nálunk megjelenő krimije a Private-sorozat tagja, mely külföldön Private Games címmel jelet meg ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

A Private egy nyomozóiroda neve, a sorozat köteteiben az iroda ügynökei oldják meg az eseteket. A Private irodában a legfejlettebb technológiával rendelkeznek, a legjobb embereket alkalmazzák, a nyomozóik okosak és motiváltak. Megválogathatják, milyen ügyekkel foglalkozzanak, és megvan minden anyagi hátterük is ahhoz, hogy a legjobbak legyenek. Amikor a rendőrség nem tud segíteni, és a nyomás szinte elviselhetetlen; amikor maximális erőbedobásra és diszkrécióra van szükség, egyvalamiben bízhatsz: a Private Nyomozóirodában. Ez az ügynökség megoldja a feladatot még akkor is, ha ehhez néhány szabályt át kell hágni. Mottójuk: Ha szenvedéllyel végzed a munkádat, eredményesebb leszel!

Szóljon hozzá!