ZETApress

hírportál

Nem csak a kullancsok támadnak

Ünnep- és munkaszüneti nap lévén az egyik legfertőzöttebb budai erdőrészben a tavaly kihelyezett kullancsveszélyt jelző táblát ment ellenőrizni Dr. Kapiller Zoltán, a Kullancsszövetség elnöke. Tette ezt azért, mert a múlt tavasszal kihelyezett táblák egyre fogyatkoznak és a hiányzó táblákat márciusban és áprilisban szeretné a szövetség pótolni. Csütörtökön a kora reggeli órákban Budakeszi felé az egyik az út mellett kihelyezett táblánál egy tolvajjal találkozott.

Az elnök úr ellenőrző körútján Pátytól Budakeszi felé haladva meglátta amint egy kleptomániás természetjáró éppen le akarja szerelni a kullancsveszélyt jelző táblát. Félreállt, kiszállt az autójából és a tettes mellé érve rárivallt, hogy tettét hagyja abba. A kleptomániás úr ebben a pillanatban visszakézből leverte a doki arcáról a szemüveget, majd mielőtt az reagálni tudott volna az őt ért támadásra, egy balegyenessel az árokba taszította őt. Ezt követően a táblát hátrahagyva elmenekült.

Az esemény okán felhívjuk minden tábla tolvaj figyelmét, hogy a táblák műanyagból készülnek így a MÉH kereskedői számára értéktelenek, viszont figyelem felkeltés miatt prevenciós hatással bír. Egészség és életvédő! Kérjük önöket, hogy országszerte óvjuk a táblákat és ezzel mindannyiunk egészségét! ? kéri a Kullancsszövetség. A további híreket honlapjukon megtalálhatjuk.

Szóljon hozzá!