ZETApress

hírportál

Kampánykörút hajóról HÉV-vel

Tarlós István független képviselőjelölt tegnap megkezdte a 22+1 programot, a fővárosi kerületek meglátogatását. Elsőként Csepelt kereste fel. Millennium II. nevű hajója negyed 2-kor az óbudai kikötőből, a III. kerületi Május 9. parktól. Itt szálltak fel a sajtó munkatársai is, hogy elkísérjék útjára Óbuda polgármesterét.

Fél 3-kor Tarlós István a Boráros térre érkezett, ahonnan a közeli HÉV végállomásához indult tovább. A HÉV a csepeli Szent Imre térre repítette. Itt találkozott a ?Jó reggelt, Magyarország!? standnál az aláírásokat gyűjtő Németh Szilárd polgármester-jelölttel (Fidesz-KDNP). Röviden beszélgettek Csepel és a főváros viszonyáról, majd Csepelről szóló könyveket, dokumentumokat vehetett át a fővárosi jelölt.

Tóth Mihály polgármesterrel (MSZP) a polgármesteri hivatal előtt fogadta Tarlóst. Együtt sétáltak el az 52-es busz végállomásához, amivel a polgármester már nem kísérte tovább a kerület vendégét Királyerdőbe. A buszról a Borz (Orgonás) utcai megállónál, a hatodik megállóban szálltak le. Tovább sétáltak a Tamariska-dombhoz, ahol a jelölt tájékozódott a csepeli csatornázottság, illetve a természet- és környezetvédelem helyzetéről. A lakossági fórumon sokan megszólaltak.

Négy ura után a Weiss Manfréd Kórházhoz indultak tovább. Itt a kerület egészségügye, a közelmúltban felújított Áruház téri SZTK és a csepeliektől elvett, három éve bezárt Weiss Manfréd Kórház volt a téma egy újabb lakossági fórum keretében. A vendég mellett részt vett a beszélgetésen Dr. Marosvölgyi Péter sebész főorvos és Tari Tamás, a Magyar Májátültetettek Érdekvédelmi és Sport Egyesületének elnöke.

Háromnegyed 5-kor gyalog indultak tovább a leendő Gerincút mentén a Magyar utca 21. számú ház elé. Közben elhaladtak a volt Csepel Művek és a Magyar Posztógyár épületei (romjai!!!), illetve a Weiss Manfréd által építtetett munkásházak mellett. Látták a csepeli tanuszodát, amit hamarosan bezárnak. A helyszínen tájékozódhattak a Gerincút meg(nem)építésének körülményeiről. A sétát újabb lakossági fórum követte.

Fél 6-kor további gyaloglás következett a II. Rákóczi Ferenc útra. Ez a környék néhány száz méterre a városközponttól nagyon lerobbant. Hol tart a csepeli lakásépítés és panelfelújítás? ? kérdezhettük a Széchenyi Terv keretében felépített 110 bérlakás előtt a II. Rákóczi Ferenc úton a vele szemben fekvő 70-es-80-as években épült lakótelep szomszédságában. A beszélgetést Cser Károlyné építész Nagycsaládosok Egyesülete, az egyesület panelprogramjának megalkotója irányította. Innen újabb 150 méteres gyaloglás következett a Szent Imre térre, a záró sajtótájékoztatóra, ahol a tájékoztatót megelőző fél-háromnegyed órában a Gold Jazz Band játszott jazz-t, illetve könnyűzenét.

Horn Gábor szerint Tarlós lepaktált a Jobbikkal

Horn Gábor a minap arra hívta fel a választók figyelmét, hogy aki Tarlóst támogatja, az a Jobbikot támogatja. Ezt az érintett sem hagyhatta válasz nélkül. Pesty László kampányfőnök rögvest tollat ragadott. Válaszlevelét úgy kezdi, hogy Horn Úr, Ön valótlant állít. Írhatnám azt is, hogy hazudik, de ez az érdes szó minden bizonnyal sértené egy szofisztikált SZDSZ-es entellektüel fülét, folytatódik a levél. Ilyen szavakat csak mi, egyszerű emberek használunk. Talán érti, mire célzok.

Az Önök jelöltje, Demszky Gábor a minap nevezte Tarlós Istvánt ?egyszerű ember?-nek. És mi, egyszerű emberek ilyen esetekben a hazugság szót szoktuk használni. Demszky úr sértésnek szánt kijelentése még sokáig cseng a magyar választók fülében, akik nem szokták akceptálni az efféle alpári sértegetést. Ön tehát valótlant állít, hiszen bár a Jobbik bejelentette támogatási szándékát, nem kötöttünk semmiféle ?megállapodást? a Jobbikkal.

Megismétlem: nincs semmiféle megállapodás. És nem is szándékozunk ilyet kötni. Az Ön nyílt levele ily módon súlyosan félrevezeti a választókat. Megdöbbenéssel tölt el, hogy eközben moralizál, ?tisztességesebb, őszintébb szabályok?-ról beszél, és etikátlansággal vádol. Szerencse, hogy vastag a födém. Javaslatával, melyben bizonyos szabályok megbeszélését említi, egyetértek. Igen, ebben oly annyira egyetértünk, hogy nosztalgikus érzésem támad. Annyira, hogy már-már 16 évvel ezelőtt érzem magam, fejeződik be a kampányfőnök válasza.

Lejárató honlap Tarlós ellen

Pesty László, a függeltlen főpolgármester-jelölt kampányfőnöke arról értesültünk, hogy az SZDSZ, azzal a céllal, hogy a jelöltet lejárassa, web-oldalt nyitott, amelyen Tarlós István mondásait teszik közzé. Ennek ő duplán örül. Egyrészt Tarlós István néha keményen szókimondó, máskor szellemes megjegyzéseinek publikálása valószínűleg tovább növeli majd népszerűségét, másrészt viszont, amennyiben az SZDSZ-es Demszky-ista honlap elmenne odáig, hogy lejárató kampányt folytasson Tarlós István ellen, megint csak örülni tudnak.

Mint a kampányfőnök kifejtette, a negatív kampány köztudottan arra üt vissza, aki azt szervezi, így ez megint csak Tarlós számára lesz előnyös, Demszky Úr számára viszont előnytelen. Tehát köszönet illeti kitalálóit. Amúgy, mellékesen, nekünk is megfordult a fejünkben, hogy hasonló honlapot létesítsünk Demszky Gábor Úr 16 éves tevékenységéről. Sőt, e célra le is védettük a mekmester.hu domain nevet, de úgy gondoltuk, az efféle lejárató kampány nem a mi stílusunk. Legyen ez, az SZDSZ és Demszky Úr terepe, fejeződik be Pesty László levele.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Tarlós folytatja kampányát

Szóljon hozzá!