ZETApress

hírportál

Bajnai lett az új jelölt

Bokros Lajos visszautasította az SZDSZ felkérését az MDF Európai parlamenti kampányindítóján. A legkisebb ellenzéki párt listavezetője nem vesz részt a belpolitikai csatározásban. Álláspontja érthető: jobban jár, ha a brüsszeli nyugalmat választja. Jobban tette volna Dávid Ibolya is, ha 2004-es listavezetőként nem marad itthon. Akkor talán a 2006-os választások is másként alakulnak, s az MDF frakció is megmaradt volna az Országházban.

Az MSZP most Bajnai Gordont javasolja kormányfőnek. Őt az SZDSZ is bizton elfogadja, hisz egykor az előző pártelnöknek ? Kóka Jánosnak ? az üzlettársa volt. Őt az MSZP leköszönő pártelnöke ? Gyurcsány Ferenc ? ajánlotta, a múlt héten két évre újraválasztott pártelnök-miniszterelnök ugyanis ma este a pártelnökségről is lemondott.

Amikor a kormányfő az ülésről távozott, a pártház előtti gyűlölködő tömegből valaki leköpte. Furcsán értelmezte az illető a szabad véleménynyilvánítást, annyi szent! Mi még mindig jobban jártunk tegnap a Parlamentből távozóban, mert minket csak messziről szidott egy gyalázkodó.

Gyurcsány a lemondást azzal indokolta, hogy nem akar kettős hatalmat a kormánypártban. Szerinte a pártot és a kormányt egy embernek kell vezetnie. Ennek ellentmondani látszik, hogy Bajnai pártonkívüli, így a pártnak másik elnök után kell néznie. Erre a posztra az egykori frakcióvezetőt, a jelenkori hadügyminisztert, Szekeres Imrét várják sokan, viszont így is kettős hatalom lesz. Persze ha Bajnai belép az MSZP-be, s menten pártelnöknek is megválasztják, ez a veszély egy csapásra elmúlik. A jövő vasárnapi rendkívüli kongresszuson az új elnökről is dönteniük kell az új kormányfő mellett a megjelenőknek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bajnai ultimátuma

Szóljon hozzá!