ZETApress

hírportál

Nincs még jelölt

Ma sem sikerült jelöltet állítani a szocialistáknak. Az SZDSZ Békesi Lászlót, Surányi Györgyöt és Bokros Lajost fogadja el, de közülük az első kettő már korábban visszautasította a jelöltséget, míg Bokrost az MSZP nem akarja. Fodor Gábor holnap délelőttre, újabb megbeszélésre várja a Parlamentbe volt koalíciós partnerét.

Ma egész nap az eredményhirdetésre vártak a médiamunkások. Közben újabb név is felmerült szocialista oldalon: Takács Jánosé, az Elektrolux jászberényi gyárának vezérigazgatójáé. A magyar-román kettős állampolgárságú üzletember épp az Országházban volt, de más ügyben. Cége a KVVM 2008-as Környezetvédelmi Innovációs-díjában és az Iparfejlesztési Közalapítvány 2008-as Szervezési Innovációs-díjában részesült. Őt viszont az SZDSZ nem fogadta el, és az ellenzék is rögvest kikezdte származása miatt.

A délelőtti átadási ceremónián 21 pályázatból kettőt kiemelt elismerésben részesített a Magyar Innovációs Szövetség zsűrije, míg további hetet díjaztak. A 2008-as Innovációs Nagydíjat a miskolci Robert Bosch Elektromos Szerszámgépgyártó Kft. vezetőjének adta át Sólyom László államfő és Molnár Károly tárca nélküli miniszter.

Gyűlöletbeszéd a Kossuth Lajos téren

A felsőházbeli díjátadás fél ház előtt zajlott, így a fogadáson sem tolongtunk a Kongresszusi terem előtti folyosón. Távozásunkkor az Országház előtt kordonokon belül rövid inzultusban volt részünk. Egy nemzeti színű zászlós tüntető állt a rács túloldalán, s nyomdafestéket nem tűrő szavakkal szidott bennünket. Mikor takarodtok már el, meddig élősködtök a nép nyakán? ? ordította eltorzult arccal. Azt hitte, képviselők vagyunk, ezért veszekedett ránk, pedig az Országgyűlés ilyenkor sosem ülésezik. Ő így értelmezte a szabad véleménynyilvánítást, melyhez esze nem volt, csak jó erős tüdeje.

Lehet, hogy a honatyák hamarosan mégis távoznak. Fodor pártelnök kilátásba helyezte, hogy a Parlament feloszlatásáról fognak dönteni, ha holnap se lesz meg a közös kormányfő-jelölt. Az MSZP-nek eddig nem kellett Bokros, most mégis el fogják fogadni, hogy megússzák előrehozott választásokat. Elmagyarázzák majd, hogy mindezt az ország érdekében teszik, de valójában csak a saját hatalmukat féltik ettől.

Megint az SZDSZ-nek lesz igaza, mint 1989-től mindig. (A négy igenes ?89-es népszavazást is ők erőltették ki a szocialisták ellenében, az Antall-kormány sem tudta miattuk végigvinni programjait, s a 2005-ös államfőválasztáson is ők torpedózták meg az MSZP-s Szilit.) Jól mondta Kuncze Gábor akkori pártelnök a 2004-es Európai parlamenti választáskor: a liberálisok megkerülhetetlenek. Az MSZP öt független képviselő megnyerésével elfogadtathatná a saját jelöltjét, mégsem teszi. Inkább behódol az SZDSZ-nek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bajnai lett az új jelölt

Szóljon hozzá!