ZETApress

hírportál

Levél az illetéktelennek

Az államfőhöz fordult a mai napon levelével Dávid Ibolya. Az MDF elnök asszonya arra kéri benne a címzettet, hogy a forint árfolyamának gyengülésére tekintettel hívja össze az Országgyűlés rendkívüli ülését. Az Alkotmány és a Házszabály értelmében a köztársasági elnök nem jogosult rendkívüli ülés összehívására, hiszen az ülések összehívásáról ? az alakuló ülés kivételével ? a házelnök gondoskodik, közölte Sajtóirodája.

A fentiekért a Köztársasági Elnöki Hivatal arra hívja fel az MDF elnökének figyelmét, hogy kérésével a döntésre jogosult személyhez, a házelnökhöz forduljon. Egyébként is az Országgyűlés rendkívüli ülése bármely képviselő kérésére összehívható, illetve a képviselők egyötödének kérésére a rendkívüli ülést össze kell hívni, fejeződik be a közlemény.

Itt jegyezzük meg, hogy Dávid Ibolya már 1990-től képviselő, 4 évig volt igazságügy-miniszter, majd újabb négyig parlamenti alelnök. A Házszabályt tehát hivatalból is illene ismernie! Nem értjük, hogy a házelnökasszony helyett miért a köztársasági elnök úrhoz fordult a pártelnökasszony, de ez legyen már az ő gondja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Se főbíró, se frakció

Szóljon hozzá!