ZETApress

hírportál

Nyílt levél az elnöknek

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Ön nem egy pártért, hanem az egész nemzetért vállalt felelősséget, amikor letette hivatali esküjét. Ön az egyedüli és utolsó ember ebben a pillanatban, aki még megállíthatja azt a folyamatot, amely Magyarországot tévútra téríti.

A Magyar Szocialista Párt nevében az Ön rangjának és hivatalának kijáró tisztelettel arra kérem, hogy ne írja alá a tegnap elfogadott új Alkotmányt! Ne lássa el kézjegyével azt a törvényszöveget, amely nincs tekintettel az alapvető emberi- és társadalmi-, valamint szociális jogokra! Ez az alkotmány egyetlen pártnak az alkotmánya és nem az egész nemzeté ? írta Mesterházy Attila nyílt levelében Schmitt Pálnak.

A Parlament legnagyobb ellenzéki pártjának nevében arra kérem, hogy élve az Ön számára biztosított jogkörrel ne léptesse hatályba azt az Alkotmányt, amelyet a demokráciáért felelősséget érző magyarok nem tekintenek a magukénak. Hallja meg a tiltakozók hangját!

Ön most történelmi döntés előtt áll. A felelőssége is történelmi léptékű. Az alaptörvény aláírásakor mérlegelnie kell: a Magyar Köztársasághoz, a magyar néphez vagy egy párthoz lojális. Döntenie kell arról is, hogy pártutasításnak vagy demokratikus meggyőződésének engedelmeskedik. Az Ön egyetlen tollvonásával elbukhat az a Magyar Köztársaság, amelyet húsz éven át közösen épített ez az ország.

Ez a döntése lesz az, amivel beírja magát a történelembe. A jövő nemzedéke ez alapján mond ítéletet Önről. A demokratikus Magyar Köztársaság felszámolásának felelőssége alól azonban nincs felmentés. Bízva a demokratikus Magyar Köztársaság iránti elkötelezettségében: Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bélyegen az Alkotmány | ZETApress

Szóljon hozzá!