ZETApress

hírportál

Minisztériumi posta

Az Európai Unió országai közlekedési minisztereinek gödöllői informális ülésével egy időben a Magyar Posta bélyegkibocsátással köszöntötte a magyar EU-elnökséget ma délelőtt a Vám utcai Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, ahová ma estig a postások is beköltöztek.

A Posta legújabb, 90 forintos általános forgalmi bélyegének ünnepélyes forgalomba bocsátását Dr. Nyitrai Zsolt, az NFM infokommunikációs államtitkára, Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa és Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója végezte. Fotóink Lantai József felvételei.

A Posta az előtte álló komoly kihívások, modernizációs feladatok mellett nagy figyelmet fordít klasszikus tevékenységeire is. Úgy tartják, a bélyeg az adott ország kulturális névjegye. A magyar EU-elnökség tiszteletére megjelentetett forgalmi bélyeget is ebben a szellemben tervezte Kármán Orsolya, melyet aztán az Állami Pénzjegynyomdában készítettek el.

Bélyeg a soros EU-elnökség tiszteletére

A bélyeg érdekessége, hogy az Európai Unió történetében első alkalommal született olyan elnökségi logó, amelyet eltérő nemzeti színekkel három egymást követő elnökség, Spanyolország, Belgium és Magyarország is használt, illetve használ. Az összekötött ?e? és ?u? betűkből álló logó az EU és polgárainak egységét, a szolidaritást és a harmonikus kapcsolatokat szimbolizálja. A Posta célja, hogy a bélyeg mindennapos használata hozzájáruljon ahhoz, hogy hazánk valamennyi polgára értesüljön az elnökség felelősségteljes feladatáról.

Robák Ferenc régen bélyeget gyűjtött, ma már csak csodálja azokat. Nagyon örül, hogy a Postával az Uniós elnökségi félévünk idején már másodszor sikerült együttműködnie. Mint január elején mi is megírtuk, a Ferihegyi repülőtéren a Magyar Posta frissen átadott nagy csarnokán keresztül úgy érkeztetik a magas szintű kormánydelegációkat, hogy az utasforgalmat ne zavarják.

Egy szép bélyeg messze viheti az ország elnökségi szerepvállalásának hírét ? fogalmazott köszöntő beszédében Nyitrai Zsolt, a Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács távközlési formációjának elnöke. Az államtitkár arra kért minden kormányzati szereplőt, hogy a magyar EU-elnökség ideje alatt a hivatalos küldemények postázásánál az újonnan kibocsátott EU-bélyeget használják.

A Magyar Posta a magyar EU-elnökség küldeményeinek hivatalos szállítójaként büszke arra, hogy az EU-elnökség tiszteletére megjelent bélyeggel a világ legtávolabbi pontjára is eljuttathatja az Unió és Magyarország fontos üzeneteit ? mondta el Schmidt Pál, a Magyar Posta elnöke.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Visegrádi bélyegek | ZETApress
  2. Bélyegek a Parlamentben | ZETApress

Szóljon hozzá!