ZETApress

hírportál

Bélyegek a Parlamentben

Karitatív célú bélyegkibocsátás történt a gyermekekért. A Magyar Posta értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeg kibocsátásával hívja fel a figyelmet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkájára. A bélyeget az Állami Pénzjegynyomdában készítették el.

A legújabb magyar bélyeg ünnepélyes forgalomba helyezésére a Parlament Delegációs termében került sor Dr. Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökének, Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának és Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapítóelnökének részvételével.

A Magyar Posta feláras bélyegek forgalomba hozatalával hosszú évek óta támogat nemes célokat. 2010-ben, de már az idén is országszerte rekordmennyiségben ? több tízmillió forintértékben ? vásároltak az emberek valamilyen jótékonysági bélyeget, hogy különféle postai küldeményeiket feláras bélyeggel bérmentesítve segítsenek a rászorultakon.

A ma megjelenő bélyegen a logó alatt a ?Belföld? felirat arra utal, hogy a bélyeg egyrészt tartalmazza a mindenkori, 30 gramm alatti, közönséges belföldi levél feladásának díját és ez egészül ki további 50 forinttal, amely összeggel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja az, aki a bélyeget megvásárolja.

A Magyar Posta valamennyi feláras bélyegének értékesítéséből befolyó felárbevételt elkülönített számlán gyűjti. Az új karitatív bélyeg felárából felhalmozódott összeget a Magyar Posta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete javára évente egy alkalommal utalja át, melyet a Szolgálat egészségügyi tevékenységének finanszírozására használ fel.

Az 50 forintos felárat a bélyegen ábrázolt szív alakú kontúrvonal teszi hangsúlyossá, utalva egyben arra, hogy számítunk a ?jószívű? adományokra. Kármán Orsolya bélyegtervező ? aki az Európai uniós bélyeget is tervezte ? és a Magyar Posta szándéka az, hogy az NGYSZ emblémáját jól jegyezze meg mindenki, mert roppant fontos célért küzd az a szervezet, amelyet az egyszerű, letisztult, gyermeki, ugyanakkor roppant mélységeket sejtető logó jelképez.

A bélyeghez tartozó alkalmi borítékot és bélyegzőt a bélyegkép jellegzetes motívumaira épülő grafikai kompozíció teszi hangsúlyosabbá. Mind a boríték, mind a bélyegző a bélyeg vásárlására ösztönző feliratot tartalmaz: Segítse Ön is a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját feláras bélyeg vásárlásával!

Szóljon hozzá!