ZETApress

hírportál

Triók a Magyar Borok Útján

Rajtszámos autók, csodálatos hazai borok és pálinka, jó társaság, finom ételek, gyönyörű tájak, ügyességi versenyek és meglepetés programok. Ez vár arra a 158 versenyzőre, akik augusztus 30-án rajthoz állnak a XVIII. Magyar Borok Útja Rallye mezőnyében ? tudtuk meg a Búsuló Juhász Étteremben a ma déli sajtótájékoztatón, ahol az etyeki Kertész Családi Pincészet borait kóstolhattuk.

S miért vannak 158-an a 75 kocsiban? ? Mert az idei változásoknak köszönhetően a 67 páros mellett nyolc trió is útra kel jövő pénteken reggel fél 8-tól a Közlekedési Múzeum elől. Pestről Budán át Zsámbék felé vezet az útjuk, hogy egyből egy játékkal indítsák a napot. A Drivingcamp Hungary tesztpályáján értékes pontokért mérhetik össze a versenyzők a vezetéstechnikai tudásukat. Majd Etyek felé veszik az irányt, és a további kb. 700 km-es út során a Balatonboglári, Zalai, Badacsonyi és Pannonhalmi Borvidéket járják be. Háziasszonyuk a 14 jelöltből kiválasztott Vabják Dóra lesz.

A Rallye a Mindenki tegeződik-alapelvre épül, így a felhőtlen kikapcsolódás olyan üzleti kapcsolatok, barátságok kiépítését alapozza meg, amelyre a mindennapi nagyvárosi légkör nem nyújt lehetőséget. A mai sorsolás alapján a párosok és hármasok egy percenként indulnak. A versenyzők között szórakozni vágyó, borkedvelő üzletemberekkel és neves emberekkel is találkozhatunk. Lantai József fotóin többjüket is láthatjuk.

Idén a versenyzők között köszönthetjük például Dr. Bárándy Péter sztárügyvédet, Hajas László mesterfodrászt, Kemény Dénest, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét, a férfi vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitányát, Tőrös Károlyt, a Dél-afrikai Köztársaságban élő magyar származású úszóedzőt, Király Tamás és Neményi Ádám producereket. A verseny exkluzivitását bizonyítja, hogy az esemény fővédnökei Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Regő Kft. által szervezett autós túra jótékony célokat is szolgál. Az ünnepélyes díjátadó gálán tombolasorsolást és borárverést tartanak, amelynek bevételéből a Gyermekrák Alapítványon keresztül a rákos gyermekek gyógyulását, valamint az Afrikai?Magyar Egyesület (AHU) munkáját támogatják.

A program

Az 1. nap állomásai: Drivingcamp Hungary, Kattra Pincészet, Kertész Családi Pincészet, Orosz Gyula Családi Pincészete, Sonkamester, Nobilis Pálinka, Balatonlelle-Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum, Pócz József Pincészete, Szt. Kristóf Pincészet, Hotel Wellamarin. A 2. nap állomásai: IKON Borászat, Konyári Pincészet, Forgách Pince, Ax Wine(e)motion, Cezar Pincészet, Borbély Családi Pincészet, Fischer Pincészet, ETO Park Hotel. A 3. nap állomásai: Babarczi Pincészet, majd a pannonhalmi Borbirodalom Borpince és Udvarházban a záróebéd. A mai menü is remek volt: hideg, burgonyás, póréhagymás krémleves, parajos gnocchi rokforttal sült sertés szűzzel, tiroli almás rétes és kávé.

Támogatók

Alcufer Kft, Dókaholding Zrt, Első Magyar Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ Zrt, Euro Pay Solutions Kft, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Industrieplan Kft, Penta Általános Építőipari Kft, Protruck Kft, Agria Drink, AUDI, Borkaszinó, Buddha-Bar Hotel, Danubiana Kft, Demeter Pincészet, Globserver Kft, Korrekt Nyomda, OBO Bettermann Kft, Pékpont Kft, Qualysoft Informatikai Zrt, Regiszter Plakátnyomda, SpaTrend, Szentinel Kft, Trewex Kft, Trigon Electronica Kft. Sajnos a 2008-ban megkapott Audik óta most sem sikerült autókat szerezni, így a résztvevők megint csak saját kocsikkal indulhatnak.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Borútra kelt a mezőny | ZETApress
  2. Úszóünnep Kecskeméten | ZETApress

Szóljon hozzá!