ZETApress

hírportál

Vettel volt a legjobb

A Formula?1-es Magyar Nagydíj csütörtöki gépátvételét követő pénteki második szabadedzésén is a német Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) autózta a legjobb időt, míg a harmadik márkatársa, Mark Webber lett. A második helyre Fernando Alonso (Ferrari) érkezett ? tudatta Rozs Borbála.

Nico Hülkenberg mindkét szabadedzésen bekerült a legjobb tíz közé a Hungaroringen. Barrichello: csodás délelőtt, munkás délután.Dolgos, ugyanakkor eredményes szabadedzéseken van túl a Williams csapata a 25. Magyar Nagydíjon. Délelőtt Rubens Barrichello a legszebb napjaira emlékeztető módon körözött a mogyoródi aszfalton, és az 5. leggyorsabb időt érte el, míg a tavalyi GP2-es futam győztese, Nico Hülkenberg is befért a TOP 10-be. A második tréningen a fiatal német vette át a vezető szerepet, és a 8. helyen zárta az edzést, míg a veterán brazilnak meg kellett elégednie a 12. pozícióval. Mindenesetre a mutatott teljesítmény alapján bizakodva várhatja az időmérőt és a futamot a brit istálló.

Noha sokan esőt jósoltak péntekre, a 25. Magyar Nagydíj szabadedzéseire, végül végig száraz pályán tréningezhettek a csapatok. A Williams csapat ? melyet az F1 egyetlen magyar szponzora, a HELL támogat – mindkét tréningen elvégezte az eltervezett munkát, és versenyzői is elégedetten szállhattak ki az autóikból. Sőt, azokat az új alkatrészeket is tesztelni tudták, amit a rossz idő miatt Hockenheimben nem tudtak. Rubens Barrichello délelőtt végig szenzációsan vezetett, és végül az 5. leggyorsabb időt autózta, míg csapattársa, Nico Hülkenberg a 10. helyen végzett. Délutánra kissé befelhősödött, de az ígért eső elmaradt. A fiatal német pilóta folytatta remeklését, jelentősen javítva az eredményén, végül a 8. leggyorsabb kört teljesítette, míg Barrichello a csodás délelőtt után egy munkás délutánt tudhatott maga mögött, és végül a 12. időt érte el. Úgy tűnik, az FW32-es működik, így joggal várja mindenki a csapatból, hogy az időmérőn mindkét versenyző bekerül a Q3-ba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vettel új pályacsúcsa | ZETApress

Szóljon hozzá!