ZETApress

hírportál

Vettel új pályacsúcsa

Vettel negyedik pole-ja lesz zsinórban a Ringen. A pénteki szabadedzések után a 25. Magyar Nagydíj szombati kvalifikációjának mindhárom etapjában is a Red Bull versenyzői végeztek az élen ? tudta meg Rozs Borbála.

Vettel ezzel idei hetedik, zsinórban a negyedik pole pozícióját szerezve meg. Mellőle a csapattárs Webber, mögülük a Ferraris Alonso és Massa várhatja a vasárnapi rajtot. Barrichello a hideg gumik miatt hattizeddel maradt le a Q3-ról, míg Hülkenberg ismét bizonyította tehetségét.

Felemás időmérő edzésen van túl a Williams F1-es csapata a Hungaroringen. A szabadedzéseken mutatott forma alapján a brit istálló tagjai arra számítottak, hogy a végig a legjobb tíz között lévő Nico Hülkenberg és a tapasztalt Rubens Barrichello is bekerül a Q3-ba. A fiatal német versenyző beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és megszerezte a 10. rajtkockát, míg brazil csapattársa éppen mögüle, a 12. pozícióból várhatja a délutáni startot a 25. Magyar Nagydíjon.

Mindenki tudta, hogy a Hungaroringen talán az időmérő edzés a legfontosabb, hisz a mogyoródi aszfalton nagyon kevés előzési pont van. Éppen ezért azoknak, akik pontszerzési vággyal akartak indulni a magyar futamon, létfontosságú volt, hogy beverekedjék magukat a Q3-ba. A Williams csapat ? mely a mezőny egyedüli, magyar szponzor, a HELL által támogatott istállója ? végül félig teljesítette az elvárásokat, hisz az egész hétvégén pazarul vezető Nico Hülkenberg végül bekerült a legjobb tíz közé. Rubens Barrichello viszont az utolsó másodpercekben kiszorult a TOP 10-ből ? a Q2-ben a nagy forgalom miatt nem tudta megfelelő hőmérsékletre melegíteni a gumijait a gyors körére ?, így a mai futamon egymás mögül rajtol a két Williams-pilóta. Az eredmény mindenesetre biztató, minden esély megvan arra, hogy a futam végén mindketten pontszerző helyen zárják a jubileumi Magyar Nagydíjat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Izgalmak Mogyoródon | ZETApress

Szóljon hozzá!