ZETApress

hírportál

Mogyoródi száguldás

Magyarországra érkezett az utazó cirkusz. Az elmúlt heti Hockenheim-i száguldás után a Hungaroring lesz a következő helyszín. Tegnap volt a gépátvétel, ma szabadedzések lesznek, s a holnap délutáni időmérőn dől el a vasárnapi rajtsorrend. Massa (Ferrari) is meglátogatta már a tavalyi balesete helyszínét.

A mogyoródi aszfalton egy kört nézhetünk meg Kiss Pál Tamással, a HELL Racing Team Formula-Renault versenyzőjével. Hosszú távra tervezi a HELL Energy Magyarország Kft. a Williams csapattal az együttműködést. Pokoli erővel haladnak a sikerek felé ? tudta meg Rozs Borbála.

Tavaly az eddig még egyik magyar tulajdonban lévő cég által sem kötött szponzorációs szerződéssel a HELL Energy Magyarország Kft a Williams F1-es csapatának a támogatójává vált. Az együttműködést három évre kötötték, de opciókat tartalmaz a hosszabbításra. Idén már több helyen látható a cég logója a brit istálló autóin, illetve a pilóták ruházatán.

A tizenegyes kanyar a kedvencem! ? mondta Tamás, miután pár héttel ezelőtt 16 remek előzést mutatott be a World Series by Renault rendezvény keretein belül a mogyoródi aszfaltcsíkon, és az utolsó helyről rajtolva végül a 9. helyen végzett a Renault-2000-es kategória Európa Kupa futamán. A 19 éves magyar reménység vállalkozott arra, hogy autóban ülve bemutatja a magyar pályát.

Kiss Pál Tamásnak komoly esélyei vannak arra, hogy pár éven belül F1-es versenyzőként vegyen részt majd az akkori Magyar Nagydíjon. A 19 éves fiatalember jelenleg fölényesen, 19 ponttal vezeti a Brit Renault Forma-2000-es bajnokságot, és minden esélye megvan arra, hogy Kimi Raikkönenhez és Lewis Hamiltonhoz hasonlóan megnyerje a sorozatot. Ha valaki, hát ő pontosan tudja, miként kell a lehető legoptimálisabb kört teljesíteni a Hungaroringen. Véleménye szerint minden a helyes kanyarvételen múlik. Kiss Pál Tamás gyors köre idekattintva megtekinthető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vettel volt a legjobb | ZETApress

Szóljon hozzá!