ZETApress

hírportál

Talma hátulról indul

A Katalán GP második napján még a tegnapinál is nagyobb hőség tört a barcelonai aszfaltcsíkra és környékére. A motorosokra ettől függetlenül a szokásos két edzés várt a szombati napon ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor az első edzésen próbálgatta a gépet, a mérnökök kitaláltak néhány dolgot annak érdekében, hogy Gábor gyorsabb legyen. Ez sajnos nem sikerült, a magyar versenyző egy tizeddel rosszabb időt ment, mint egy nappal ezelőtt. Mindez a huszonegyedik helyre volt elég.

A délutáni időmérőre új beállításokkal készítették fel a szerelők Talma motorját. A Fimmco Speed Up magyar versenyzője mindent megpróbált, de nem jött a megfelelő köridő. Amikor Gábor a boxba érkezett arra panaszkodott, hogy a kanyar közbeni sebessége nem jó, és a kigyorsításoknál is akadtak gondjai.

A tréning végén felkerültek az új gumik, de nem történt jelentős előrelépés, így Talma a harminckettedik helyről várja a holnapi rajtot. A csapattárs, Andrea Iannone szerezte meg a jogot, hogy az első helyről vágjon neki a Katalán Nagydíjnak.

Az időmérő edzésen 1. Andrea IANNONE 1?47.493, 2. Yuki TAKAHASHI 1?47.760, 3. Thomas LUTHI 1?47.973, 4. Toni ELIAS 1?48.089, 5. Jules CLUZEL 1?48.133? 32. TALMÁCSI Gábor 1?49.047. ? Bosszant a mai szereplés, nem tudtunk javulni tegnap óta. Próbáltunk több beállítást is, de nem jött meg a várt eredmény. Lesz egy nap megbeszélés, ahol a megszokott módon egyeztetjük az adatokat a csapattársammal, és így holnap versenyképesebb lehetek ? mondta Gábor.

Sebi is kvalifikálta magát

Második világbajnoki napját kezdte meg Sebestyén Péter, a Right Guard Racing Team versenyzője. Az ifjú tehetség tegnap is várta, hogy újra a 125-ös elittel szállhasson harcba. A délelőtti edzésen Peti továbbra is azzal bajlódott, hogy motorja nem forgott tizenkét ezernél többet percenként. Több mindent megpróbáltak a szerelők, de nem volt változás.

A kvalifikáción a legfontosabb cél az indulás jogának megszerzése volt. A technikai problémák továbbra is fennálltak, a fiatal versenyző küzdött az időért, de nem akart összejönni a százhét százalékon belüli eredmény. Az utolsó körben aztán sikerült megfutnia a limitet, így élete első világbajnoki futamán ott lehet a rajtrácson. A harminckettedik helyről indulhat.

Az időmérő edzésen 1. Marc MARQUEZ 1?50.543, 2. Pol ESPARGARO 1?50.809, 3. Bradley SMITH 1?51.019, 4. Nicolas TEROL 1?51.066 5. Sandro CORTESE 1?51.546? 32. SEBESTYÉN Péter 1?57.404. ? Nehéz nap volt, egy technikai probléma miatt nem tudtam igazán gyors lenni. Próbálkoztunk sok mindennel, de nem jutottunk egyről a kettőre. Boldog vagyok, hogy sikerült a kvalifikáció, és ott lehetek a holnapi nagydíjon ? mondta Sebi.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gábor 21 helyet javított | ZETApress
  2. Peti 23. Barcelonában | ZETApress

Szóljon hozzá!