ZETApress

hírportál

Péter bemutatkozott

Nagy napra ébredt Sebestyén Péter a mai reggelen, az ifjú tehetség ma debütált a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon. A magyar motoros néhány hete érte el az induláshoz szükséges 16 éves korhatárt, a barcelonai versenyen szabad-kártyával lehetett ott a legjobbak között a 125-ös kategóriában.

Peti a Right Guard Racing Team tagjaként állhat rajthoz a nyolcad-litereseknél. Lesz kitől elesni a fortélyokat, hiszen ebben a kategóriában világbajnoki címig jutó Talmácsi Gábor, amikor ideje engedi, segíti majd az ifjonc debütálását ? tudatta a Faster Management.

A mai szabadedzés előtt izgatott volt a fiatal versenyző, Talmácsi Gábor nyugtatta és arra kérte élvezze a jelentős pillanatot. Peti motorja nem volt az igazi, tizenkétezret forgott tizennégy helyett. Ezt követően a boxban elvégeztek néhány változtatást, de a Right Guard Racing Team versenyzője úgy érezte nem tol a motor a kigyorsításoknál.

Nyolc perccel a vége előtt menet közben a kuplung megadta magát, így Péter nem tudta folytatni az edzést. Sebestyén a harmincegyedik helyen zárt. Holnapra új alkatrészek kerülnek a motorba, és ettől remélhetően a mai problémák megoldódnak.

A 125-ös kategória első szabadedzésén: 1. Marc MARQUEZ 1?51.219, 2. Bradley SMITH 1?51.465, 3. Nicolas TEROL 1?51.983, 4. Pol ESPARGARO 1?52.002, 5. Efren VAZQUEZ 1?53.271? 31. SEBESTYÉN Péter 1?59.957. ? Voltak gondok a motorral, nem volt benne igazán erő. A végén megállt a kuplung, szerencsére nem estem el. Holnapra nagy változásokat végzünk el, ettől nagy javulást várunk. Nagyon örülök a bemutatkozásnak, köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt számomra ? hálálkodott Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma hátulról indul | ZETApress

Szóljon hozzá!