ZETApress

hírportál

Megújul az Állatkert

Új létesítmények sokasága nyílik meg az Állatkertben az elkövetkező hetekben, hónapokban, tudtuk meg az új Zsiráfházban rendezett sajtótájékoztatón. Persányi Miklós főigazgató személyesen vezetett mindnyájunkat az új Szavannaházban. A munkálatok a napokban fejeződtek be, így a közönség anélkül tud végigmenni a 142 éves parkon, hogy minduntalan építési területekbe ütközne.

Jelenleg az épületek beüzemelése, benépesítése folyik. Az emberszabású majmok új kifutóit április 29-én, tehát május elseje előtt átadják, míg az egész komplexumot május végétől látogathatják a jegyesek. Ezek áraiban most csökkenés következik, mert jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Az alacsonyabb áraktól azt várja a főigazgató, hogy így többen jönnek, és többen fizetnek majd, így ugyanaz a bevétel meglesz, mint a drágább jegyek kevesebb látogatóitól.

Az orrszarvúk átcsalogatása is megér egy misét. A meglévő állatok új helye távol esik a jelenlegitől, s őket körülményes és időigényes lesz sárgarépával odacsalogatni. Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. ideiglenes terelőkordont épít a terelőúton, hogy a vastagbőrűek itt közelíthessék meg új élőhelyüket. Nem csak a kerten belül, de más állatkertekből is érkeznek majd új jövevények a megnövelt tartózkodási helyekre.

Néhány éve bejárhatóvá vált a Kisszikla, s rövidesen a Nagysziklára is felmászhatunk. Megújul a Bivalyház és elkészül a Tejcsarnok is. Mégse higgye senki azt, hogy itt majd bivalytejet is mérnek. Mint kérdésemre a főigazgató elmondta, az Állatkertben afrikai kafferbivalyokat tartanak, melyek bizonyára zokon vennék, ha meg akarná fejni őket valaki.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Vadon az Állatkertben
  2. ZETApress » Új kifutót kaptak az emberszabásúak

Szóljon hozzá!