ZETApress

hírportál

Kim kint és bent

A Léna & Roselli Galéria mutatja be csütörtöktől a fiatal festőművész, Kim Corbisier: Kötődések című kiállítását a belvárosi Galamb utca 10-ben ? tudtuk meg Lindenberger Tamástól.

A megnyitót tartó Halász András, Munkácsy Mihály-díjas festőművész, mint a fiatal művésznő tanára az egyediséget, a várost, a városi lét bemutatását, a nagyváros vibráló forgatagát, a pezsgő, mindig a kiforrás felé elmozduló képi világot emelte ki. Közvetlen stílusban, maníroktól abszolút mentesen azt, hogy a külföldön született Kim a közterek életét, mint oly sok mindent, csak az emberi ? a képeket szemlélő ? szubjektumban összeálló tereket, épületeket és az ott nyüzsgő városlakókat hozza be a belvárosi galéria terébe.

Nagyméretű munkái a közösségi tereket, a forgalmat és az egymásra figyelő, vagy éppen hogy nem figyelő alanyokat állítja szembe a nézőkkel, a műterem és a videotechnika segítségével. Mint elhangzott: röviden ez a Kimség ? csakis Kimmel.

Ahogyan a művészettörténész, mint a jó dolgok elmében történő szálláscsinálója, Szabó László mondta el a sorok írójának a csütörtök esti megnyitón: ha el lehet mondani ? az irodalom, a festészeti narratíva, az a festészet. A kiállítás március 16-ig, hétfőtől-péntekig 11-től 18 óráig tekinthető meg. Ne hagyjuk ki egy szép kora tavaszi, lehetőleg alkonyhoz közeli séta során!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Párhuzamok a Galamb utcában | ZETApress

Szóljon hozzá!