ZETApress

hírportál

Innovátorok a gáton

Magyarország ifjú innovátorai a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen mérik össze tudásukat – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója. A tavalyi innovátorok kaliforniai sikereiről idekattintva olvashatunk.

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára több mint 193 diák 138 projekttel nevezett, akik közül már csak 28 pályázat van versenyben, hogy a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett döntőn bemutassa tudását 2024. május 31-én pénteken és június elsején szombaton a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, nyilvános kiállítás keretében.

Május 31-én és június 1-jén péntek-szombaton a BME Q-épületében kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjére, mely egy kétnapos nyilvános bemutató is. A zsűri döntése értelmében összesen 28 projekt keretében 36 fiatal mutatkozhat be, akik között megtalálható olyan is, aki önvezető kerekesszéket, termoakusztikus motort, magaslégköri ballont vagy napelemes hibrid okosrollert tervezett.

A MISZ által felkért szakemberekből álló zsűri a két nap folyamán újból értékeli a diákok munkáit és eredményeit, hogy az interjúk után kiválasszák a nyerteseket. A díjkiosztó ünnepséget június 1-jén este tartják a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb 10-12 diákja kap majd kiemelt elismerést. Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, az esemény Szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az OTIO keretében a legkiválóbb pályázat készítői, valamint a felkészítő tanárok között több mint 12 millió forint díj kerül felosztásra.

Az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia egyik célja, hogy minél több középiskolás diákot megfertőzzön a tudomány és az innováció szeretetével, ezért a kiállításra a Magyar Innovációs Szövetség várja a középiskolás diákokat, hogy találkozhassanak Magyarország leginnovatívabb fiataljaival. A 33. OTIO a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Innovátorok a BME Q-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!