ZETApress

hírportál

Megbénul a közlekedés

Holnap hajnalban leáll a közlekedés a fővárosban és környékén. Az éjszakai járatok fél 5-kor a garázsba vonulnak, a nappaliak viszont ki sem jönnek onnan. Délután 1-ig a szakszervezet nyolc- és félórás figyelmeztető sztrájkot szervez. Az ok, hogy a munkáltató folyamatosan járatritkításokat tervez, melyek nagymértékű létszámcsökkentéssel is járnak.

A vonatok már éjfélkor leállnak, mert folytatódik a február elsején felfüggesztett országos sztrájk. Nem csak saját korábbi követeléseik ? béremelés és a MÁV Cargo eladásából származó bevételből fejenként 250 ezer forint minden vasutasnak ? mellett állnak ki, hanem a BKV melletti szolidaritásul is. Eszükbe sem jut, hogy ezzel épp az ellenkező hatást érik el.

Mivel reggel nem jönnek a fővárosba a vonatok, így nem lesz senki a pályaudvarokon. Nem lesz nagyszámú utazóközönség, aki a BKV leállása miatt nem tud továbbmenni. A vidékiek már eleve otthon maradnak, s nem terhelik ezzel a főváros gondjait. Mivel a HÉV sem közlekedik, az agglomerációból nem érkezik utánpótlás. A külső kerületekből sem érkezik utánpótlás, így a belváros sem dugulhat be. A buszsávok is járhatóak lesznek, ezzel is csökken majd a zsúfoltság.

Úgy látszik, sztrájkolni is tudni kell, de ezt a szervezők nem tanulták meg az elmúlt 18 évben. Sokkal nagyobb lenne a káosz, ha a reggeli órákban működne a környékről a felhordás, míg a belső kerületekben és a föld alatt állna le az élet. Délután mindez megfordulna, s a metró és a belterületi járatok hordanák az utasokat, de a külső kerületekbe és vidékre nem lehetne eljutni. A vonatok reggel hoznák fel az utasokat, délután viszont már nem vinnék haza őket. Ez lenne csak az igazi szívatás, de erre szerencsére a szervezők eddig még nem gondoltak!

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Repülővel az Adriára
  2. ZETApress » Megint leállnak a buszok
  3. ZETApress » Mégsem állt le minden az utakon

Szóljon hozzá!