ZETApress

hírportál

Megint leállnak a buszok

Ma hajnalban elindultak a buszok, villamosok. Az emberek munkába indultak. Nem volt káosz a fővárosban, jövő pénteken viszont újra lehet. A hételejei nyolc és félórás teljes munkabeszüntetés nem hozott eredményt, azért április 18-án újabbal próbálkoznak. Igaz, most már 24 órán át nem akarják felvenni a munkát.

Valószínűleg a VDSZSZ is csatlakozik hozzájuk, így megint nem lesz vidékről felhordás, megint nem telítődik túl a főváros. Mivel pénteken amúgy is sokan hétvégi pihenőre vonulnak, így a sztrájkkal a dolgozók és a diákok tulajdonképpen még jól is járnak. Nyernek egy plusz szabadnapot, melyet vagy ledolgoznak valamikor, vagy szabadságot vesznek ki rá. Mivel a vasutassztrájk miatt nehéz lesz eljutni vidékre, így a kollégisták és a szállólakók már csütörtökön hazaindulnak.

Ahogy az elkövetkező egy hétben lehet még megegyezés, az őszi újabb népszavazás úgy vált tegnap visszavonhatatlanná. Az Albert házaspár benyújtotta a 420 ezer összegyűjtött aláírást a TB törvény visszavonásáért. Nem egyedül szólították meg az állampolgárokat, aláírásgyűjtésüket civil szervezetek is segítették. Több olyan arcot fedeztünk fel az aláírt ívek átadói között, akiket a közlekedési sztrájkok egyeztetésekor is gyakran láthatunk a munkavállalói oldalon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mégsem állt le minden az utakon

Szóljon hozzá!