ZETApress

hírportál

Repülővel az Adriára

A Sky Europe segítségével június 8-tól szeptember 25-ig vasárnaponként és csütörtökönként közvetlen légi járaton juthatunk el Ferihegyről Triesztbe, tudtuk meg a tegnap délutáni sajtótájékoztatón a Hotel Hélia Konferenciatermében, az Udinei Kereskedelmi Kamara és a Lignano Sabbiadorói turisztikai szolgáltatók háromnapos workshopjának első állomásán. Ma a debreceni Kölcsey Központban, míg holnap a győri Famulus Hotelben folytatódik a precentáció.

A repülőről Triesztben buszra, vagy vonatra szállhatunk, hogy továbbutazzunk Lignanóba, Velencébe, vagy Trevisóba. Ernst Hemingway Európa Florodájának nevezte a vidéket, s gyakran töltötte itt nyarait. Lignanó a magyar határhoz legközelebb eső adriai partszakasz. A homokos tengerpart és a tematikus parkok a családoknak is jó kikapcsolódást, remek hangulatot kínálnak. Vitorlás kikötő és vadvízi hajózás is várja az aktív pihenésre vágyókat. A közeli Alpok a szabadidő hasznos eltöltésének egyéb módjait is kínálja a turistáknak.

Az üdülőkben a váltás általában szerdán és szombaton van, a repülő miért mégis csütörtökön és vasárnap közlekedik? ? kérdezte valaki a sajtótájékoztatón. A turisztikai szakemberek megnyugtatták, hogy júniusig orvosolják a problémát. Nem derült ki viszont, hogy a váltás idejét, vagy a repülőjét igazítják-e a másikhoz. Megtudtuk viszont, hogy a tenger mellett a világhírű ételek ? például a San Daniele sonka ? és a helyi borok teszik még kellemesebbé az időt. A csodás ízekről a precentációt követően magunk is meggyőződhettünk. Sajnos a beígért pálinka elmaradt, de a sajtok és desszertborok feledtették a hiányt.

A közlekedésnél maradva meg kell említenünk, hogy a sajtótájékoztató előtt két órával ? délután 1-kor ? a BKV sztrájkja befejeződött, s helyreállt a fővárosban a forgalom. A vasutasok már délelőtt 10-kor felfüggesztették sztrájkjukat, s elindultak a vonatok. A MÁV szerint kifulladtak, bár szakszervezeteik ezt tagadják, s bármikor hajlandók folytatni. Amilyen elszántak, könnyen meg is teszik!

Szóljon hozzá!